Špalíček veršů a pohádek přehled
Oblíbená knížka krásných básniček a pohádek z pera a štětce dvou velikánů literatury pro děti. Krátké, hravé verše o zvířátkách, rostlinách, lidech a věcech kolem nás jsou snadno zapamatovatelné a potěší ty úplně nejmenší. Známé i méně známé pohádky jsou v Špalíčku přebásněné i v próze. Děti se setkají s Červenou karkulkou, Budulínkem, Otesánkem, Palečkem i Smolíčkem, ochutnají Perníkovou chaloupku, Dědečkův koblížek i Velikou řepu, proběhnou se s kuřátkem v obilí a se zvířátky v začarovaném lese. Do dalekých krajů se podívají za pavím králem, Nosáčem, oslí kůží i za Kráskou a Netvorem. A nakonec nahlédnou do Květuščiny zahrádky. Půvabná a nesmrtelná knížka je báječná pro předčítání i první čtení. Ilustrace Jiří Trnka... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha Špalíček pohádek je považována za nesmrtelnou klasiku dětské literatury. Mnozí čtenáři vzpomínají na své dětství, kdy jim rodiče a prarodiče četli její pohádky a říkanky. Tato kniha se předává z generace na generaci a zanechává v srdcích trvalou stopu. Ilustrace Jiřího Trnky a verše Františka Hrubína přispívají k jejímu kouzlu a oblíbenosti. Čtenáři oceňují, jak snadno se básničky učí a jak dokážou spojit rodiny při společném čtení. Více v komentářích.
Komu by se kniha Špalíček veršů a pohádek mohla líbit?
- Rodiče, kteří chtějí číst svým dětem
- Prarodiče, kteří rádi vzpomínají na své dětství
- Milovníci klasické dětské literatury
- Čtenáři hledající kvalitní ilustrované knihy
- Rodiny, které chtějí sdílet literární zážitky
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Špalíček veršů a pohádek. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 69 komentářůSouvisející novinky - Špalíček veršů a pohádek (0)
Kniha Špalíček veršů a pohádek v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 5x |
| v Přečtených | 588x |
| ve Čtenářské výzvě | 96x |
| v Doporučených | 50x |
| v Mé knihovně | 250x |
| v Chystám se číst | 31x |
| v Chci si koupit | 30x |
| v dalších seznamech | 14x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
František Hrubín také napsal(a)
| 1966 | Romance pro křídlovku |
| 1978 | Špalíček veršů a pohádek |
| 1958 | Pohádky z tisíce a jedné noci |
| 1990 | Dětem |
| 1954 | Domove líbezný |

87 %
78 %

Špalíček veršů a pohádek
Skvělá kniha, plná básniček, pohádek a příběhů. Někdy si v ní listuji a čtu i teď.