Soudce a jeho kat / Podezření / Slib přehled
V tomto vydání vycházejí tři Dürrenmattovy romány: Soudce a jeho kat (1951), Podezření (1952) a Slib (1958) v překladu Jaromíra Povejšila. Dürrenmatt ve všech třech románech výrazně překročil rámec detektivky a spíše se věnoval svým postavám, jejich motivům a filozofii jejich konání a nezapřel svou pověst světového dramatika – rozvíjí před námi napínavá kriminální dramata s hlubokým filozofickým podtextem. O jejich kvalitě svědčí mimo jiné i skutečnost, že podle námětů dvou z nich vznikly neméně úspěšné filmy.... celý text
Originální název: Der Richter und sein Henker / Der Verdacht / Das Versprechen
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Soudce a jeho kat / Podezření / Slib. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 17 komentářůSouvisející novinky - Soudce a jeho kat / Podezření / Slib (0)
Kniha Soudce a jeho kat / Podezření / Slib v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 162x |
| ve Čtenářské výzvě | 5x |
| v Doporučených | 14x |
| v Mé knihovně | 177x |
| v Chystám se číst | 31x |
| v Chci si koupit | 4x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Friedrich Dürrenmatt také napsal(a)
| 2001 | Soudce a jeho kat |
| 2018 | Návštěva staré dámy |
| 1964 | Slib |
| 1989 | Soudce a jeho kat / Podezření / Slib |
| 1963 | Fyzikové |

88 %
74 %

Kdysi dávno jsem viděl černobílý film Stalo se za bílého dne. Naprosto mě fascinoval a na jeho základě jsem si našel i knihu (v této trilogii se jedná o Slib). To jsem samozřejmě ještě nevěděl, že Dürrenmatt napsal k filmu nejprve scénář a až po jeho natočení a velkém ohlasu napsal samotnou knihu. To je vlastně můj příběh o objevení tohoto autora. Pak už jsem jen vyhledával další a další jeho romány a stal se jedním z mých nejoblíbenějších spisovatelů. Celý tento hodnocený soubor je naprosto fantastický, rád se k němu opakovaně vracím i po letech a vždy mě znovu osloví. Pro mě byl Dürrenmatt nadčasový autor a rád jej doporučuji všem čtenářům, kteří májí rádi knihu, jež má hloubku a myšlenku, a nehledají pouze potištěný papír k zahnání dlouhého času.