Solo Leveling 1 přehled
Chugong , Sorjong Ki
Solo Leveling série
1. díl >
Činu Song, lovec třídy E, proslulý jako „Nejslabší zbraň lidstva“, přispívá k nájezdům do dungeonů obvykle jenom tím, že se snaží nenechat se zabít. Bohužel nic jiného pořádně neumí, a tak s ohledem na matčiny účty za nemocnici a sestřino školné nemá jinou možnost než nadále nasazovat život. Pak se však jednoho dne vše nečekaně zvrtne při nájezdu do zdánlivě neškodného dungeonu… Tato kniha je kompilací 1-12 epizody webového komiksu "Solo leveling".... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Solo Leveling 1. Přihlašte se a napište ho.

Trošku jsem se bál, víte, jak to s těmi přechválenými věcmi bývá. Naštěstí jsem ale o Solo Levelingu nevěděl vůbec nic, a tak mě překvapoval na každé straně - barva? Luxus! Krev a mrzačení? Yes, please! Ne všechny postavy musí nutně přežít? Bohudík. Plný počet vlastně nedávám jen kvůli světu. Zatím vypadá jako zvláštní splácanina a já se bojím, že z hlavní postavy bude brzy přesílený macho man, kterého bude nuda sledovat.

Ocitáme se ve světě, kde určité procento populace může být hrdiny - tedy lovci monster. Jsou rozděleni podle jejich síly do tříd - od E (nejslabších) přes D, C, B, A po (nejsilnější) S lovce. Jejich úkolem je chránit svět před monstry z jiných světů, která se k nám mohou dostat skrze portály.
A my můžeme sledovat příběh lovce jménu Jin Woo (sorry, ale odmítám používat český překlad), který je označován za tu nejslabší zbraň lidstva. Jin Woo to nemá jednoduché, protože se stará o nemocnou matku a studující sestru. Riskuje vlastní život, aby zajistil rodině finance. Ale osud si pro něj připravil zajímavou cestu, která začne, když se z obyčejného dungeonu vyklube dvojitý...
Co se mi na tomto svazku líbilo?
Hlavní postava - Jin Woo - člověk si jej okamžitě zamiluje. I přesto, že je slabý, tak není marný (a narozdíl od jiných) mu to palí. Jin Woo si vás získá jeho bojovností. Je jedno, kolikrát se ocitne na pokraji smrti, vždy se zvedne a snaží se dál.
Napětí a akce - v tomto má dost prsty i samotná kresba, která vás chytí a nepustí. Místy budete zapomínat i dýchat, protože vás příběh tak moc pohltí.
Herní systém - líbí se mi, že společně s Jin Woo budeme prozkoumávat onen herní systém. Není neomylný a sám formou pokus/omyl musí zjistit, co si (ne)může dovolit.
Vila v Itálii, Noční dům a další knižní novinky (21. týden)
19.05.2024
Kniha Solo Leveling 1 v seznamech
v Mé knihovně | 33x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Super kresba i děj ale něco málo tomu chybí k dokonalosti, svět mi připadá jako velký guláš, jsem zvědavá kam se to bude ubírat.