Šógunův popravčí přehled
Jošicugu, Asaemon Jamada třetí, je oficiální šógunův otameši. To znamená, že pro šóguna testuje kvalitu mečů – a to na tělech živých či mrtvých odsouzenců. Ačkoliv jsou jeho životní příběhy smyšlené, vycházejí ze skutečných událostí a jsou s velikou pečlivostí zasazené do kontextu historických reálií. Není divu, když jsou pod touto knihou podepsaní dva giganti japonského samurajského komiksu, autoři proslulé série Vlk samotář a mládě, Kazuo Koike a Goseki Kodžima!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šógunův popravčí. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 18 komentářůSouvisející novinky - Šógunův popravčí (1)
Prostě já, Bouře a běs a další knižní novinky (41. týden)
06.10.2024
Kniha Šógunův popravčí v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 59x |
| ve Čtenářské výzvě | 3x |
| v Doporučených | 8x |
| v Mé knihovně | 35x |
| v Chystám se číst | 18x |
| v Chci si koupit | 18x |
| v dalších seznamech | 5x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Japonsko samurajové komiks, komiksy manga popravčí, kati šogunát období Edo (1603–1867) historie a fakta morální hodnotyČást díla
Deset prstů, jeden život |
Jošicugu, Asaemon Jamada třetí |
Když Onibóčó pláče |
Krájení rýžových koláčků |
Období čerstvé slámy |
Kazuo Koike také napsal(a)
| 2011 | Plačící drak 1 |
| 2024 | Šógunův popravčí |
| 2011 | Plačící drak 2 |
| 2012 | Plačící drak 4 |
| 2013 | Plačící drak 5 |

96 %

Nádherný příběh. Pro zájemce o japonskou historii skoro nezbytnost. Éra tokugawského šógunátu nebyla jen o dámách v krásných kimonech, dokonalém nalévání čaje a ušlechtilých samurajích hájících bezpráví. Bylo to kruté, bolavé, špinavé a krvavé období, kdy životy nižších vrstev často neměly cenu ani pytlíku rýže. A tady se pohybuje šógunův otameši, rónin, který nikam nepatří a možná proto je dobrým a soucitným pozorovatelem svého okolí.