Sobí hora přehled
Pozoruhodná sbírka třinácti povídek, tak zvláštních, že je velmi obtížné vypudit je z mysli. Zasahují do světa fantasy, magického realismu, science fiction i severských lidových pověstí s imaginárními bytostmi. Některé z těchto příběhů jsou značně znepokojivé, ale zároveň humorné a neuvěřitelně zvláštní. Výrazný autorský rukopis Karin Tidbeckové má schopnost vyvolat v nás intenzivní pocit odcizení vůči světu, o němž jsme se domnívali, že ho známe, a nasměrovat k trhlině v něm, z níž se může vynořovat leccos nepředstavitelného. Sobí hora obsahuje texty přeložené ze švédštiny a publikované původně v knize Kdo je Arvid Pekon?, i nové povídky – napsané buď přímo v angličtině, nebo samotnou autorkou přeložené ze švédštiny. Některé z nich již samostatně vyšly v letech 2010 až 2012 v různých amerických publikacích. ... Ocenění Crawford Award, 2013 The Science Fiction and Fantasy Translation Award, 2013 World Fantasy Award, 2013, nominace Honor listed for the Tiptree Award, 2012... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Sbírka povídek Karin Tidbeckové zaujme čtenáře svou rozmanitostí a fantaskní atmosférou. Autorka kombinuje prvky fantasy, surrealismu a magického realismu, což vytváří jedinečné příběhy. Čtenáři oceňují její schopnost proplétat severskou mytologii s moderními tématy. Povídky vyvolávají silné emoce a nutí k zamyšlení, přičemž některé zanechávají trvalý dojem. Každý příběh je osobitý a má své kouzlo, i když kvalita se může lišit. Více v komentářích.
Komu by se kniha Sobí hora mohla líbit?
- Milovníci fantastických a surrealistických příběhů
- Čtenáři hledající originální a podivné zážitky
- Fanoušci severské mytologie a folklóru
- Ti, kdo ocení literární experimenty a neobvyklé vyprávění
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sobí hora. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 61 komentářůSouvisející novinky - Sobí hora (1)
Knižní novinky (9.4. - 22.4.)
09.04.2018
Kniha Sobí hora v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 3x |
| v Přečtených | 214x |
| ve Čtenářské výzvě | 24x |
| v Doporučených | 15x |
| v Mé knihovně | 91x |
| v Chystám se číst | 136x |
| v Chci si koupit | 36x |
| v dalších seznamech | 5x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

94 %

Jedním slovem okouzlující! Ale nechci zůstat pouze u jednoho slova. Musím dodat, že tohle je přesně ten typ literatury, co vždycky hledám - aby to nebylo moc obyčejné a civilní, aby tam bylo nějaké tajemství, mystično, třeba i nadpřirozeno, aby to bylo svým způsobem ulítlé, napínavé a zároveň inteligentní a zručně napsané, ale zas ne přeplácané, aby to bylo hluboké a nutilo klást otázky, ale aby tam byl také smysl pro humor a vtip, ale nesmí to být zbytečně vulgární a obscénní, aby se dostavil WOW efekt a abych na to ještě dlouho vzpomínala a přemýšlela, jak to ten autor vlastně myslel, a abych si ihned chtěla přečíst vše, co daný autor kdy napsal. Tahle útlá knížečka přesně do puntíku moje náročné požadavky splnila.