Snídaně u Tiffanyho / Breakfast at Tiffany's přehled

Truman Capote

Slavná povídka Capoteho z roku 1958 o mladé, smrti zaslíbené manhattanské prostitutce a naplno vychutnaných slastech života se stala předlouhou k neméně slavnému filmu z roku 1961 a Audrey Hepburnovou v hlavní roli. Dvojjazyčné vydání doplněné lexikálním a gramatickým komentářem pod čarou. Pro mírně pokročilé. Komentář Jiřina Zachová.... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: 2004 , Garamond
Originální název: Breakfast at Tiffany's, 1958

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha Snídaně u Tiffanyho nabízí jedinečný pohled na New York 40. let. Truman Capote mistrně zachycuje atmosféru města a osudy svých postav. Hlavní postava, Holly Golightlyová, je fascinující a provokativní. Její příběh je plný humoru, ale i hlubokých emocí. Někteří čtenáři byli nadšeni, jiní zklamáni. Většina souhlasí, že kniha má své kouzlo a nabízí podněty k zamyšlení o životě a lásce. Více v komentářích.

Komu by se kniha Snídaně u Tiffanyho / Breakfast at Tiffany's mohla líbit?

• Čtenáři, kteří mají rádi atmosférické příběhy
  • Milovníci klasické literatury
  • Fanoušci New Yorku a jeho kultury
  • Příznivci psychologických rozborů postav
  • Čtenáři hledající hloubku v příbězích

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Snídaně u Tiffanyho / Breakfast at Tiffany's. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Lily101
03.12.2025

Já jsem zklamaná. Útlá kniha obsahuje spoustu popisů, které byly in tehdy (kdy snad postupně začínala televize), ale dnešního čtenáře už jen zdržují a obtěžují. Příběh jsem už z názvu očekávala úplně jiný a hodně to podpořily asi dvě ukázky z filmu, které jsem viděla cca 2 a více let zpět.

všech 251 komentářů

Související novinky - Snídaně u Tiffanyho / Breakfast at Tiffany's (1)

Knižní novinky (38. týden)

16.09.2019

Kniha Snídaně u Tiffanyho / Breakfast at Tiffany's v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených2 391x
v Mé knihovně516x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi