Šmírák přehled
Kristýna Trpková
Dvaašedesátiletý Eduard přišel před devíti měsíci při tragické dopravní nehodě o manželku. Nyní žije úplně sám na okraji Trudnova, vesnici nedaleko Pardubic – jen on a jeho pudl Akim. Ten je taky jednou z mála památek, které mu na zesnulou ženu zbyly. Když v obci začne řádit zákeřný travič psů, Eda to pochopitelně nenechává klidným. Zvířecí vrah však není jeho jediným problémem. Zdá se totiž, že Eda někdo sleduje – cizinec, který se až podezřele často motá kolem jeho domu. A nejen to: Je mu v patách při vyjížďkách do města, dělá mu stín v obchodech… Má neznámý slídil spojitost s útoky na zdejší psy? Nebo znamená přítomnost cizího muže něco docela jiného?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šmírák. Přihlašte se a napište ho.

Autorku mám moc ráda, ale tato kniha se nepovedla. Velice chválím zajímavé téma vyrovnání se s tragickou událostí, kterou sám člověk způsobí - výborně zachycená psychologie hlavní postavy - to by bylo na plný počet, zajímavé i téma kolem psů - skvělý pohled na příčinu a vinu, též mne zaujala problematika šmíráka - to velice oceňuji jako přínos něčeho nového a poučného, ale bohužel to naprosto zabily “básně” - to byla hrůza, ani jsem je po pár zoufalých pokusech dále nečetla. Bohužel neměla kniha spád ani jiskru, hrozně se to táhlo, strašně zdlouhavé a zbytečné popisy. Hrozně jsem se těšila až dočtu a hodně zvažovala, že odložím. Je to strašná Škoda, když vezmu ten potenciál - prosím příště se odpoutat od podobných bludů. Autorce fandím a těším se na další knihu!

Autorka nám dle starších knih zjemnila, ale napětí a čtivost jsem v její nové knize opět našla. Mně se kniha moc líbila, bylo to čtení na dobrou noc a nebála jsem se jít v noci vyčůrat . Už se těším na další nové knihy, při kterých se víc bojím a vím, že paní spisovatelce takové čtení od pera padat rozhodně umí. Děkuji Týno, pěkné to bylo.
Žebříček nejprodávanějších knih (11. týden)
20.03.2025
10 nejčtenějších knih (březen)
15.03.2025
Žebříček nejprodávanějších knih (10. týden)
12.03.2025
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Šmírák v seznamech
v Mé knihovně | 121x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Šmírákem jsem si chtěla zkrátit čas při čekání na knihu, která mi má brzy dorazit, a proto jsem se nechtěla pouštět do žádného rozsáhlého příběhu. Knihu jsem kdysi dostala darem a od té doby mi ležela v knihovně. Je to má první zkušenost s autorkou Kristýnou Trpkovou.
A přestože samotný děj považuji spíše za slabší, velmi mě zaujal styl vyprávění. Právě ten mě na celé knize bavil nejvíc. Autorka má dar pro "lehkost" ve volbě slov – místy hovorových – což čtení dodává příjemnou přirozenost. Kniha se četla opravdu dobře a rozhodně to nebude má poslední od paní Trpkové.