Smečka přehled

Smečka
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532538/bmid_smecka-65d4dfda7c96f.jpg 4 95 95

Horor si stále nese stigma jednotvárnosti a braku. Ve skutečnosti je jako malířská paleta s mnoha barvami a odstíny. Antologie Smečka má ambici tuto škálu vykreslit. Od romaneta přes bizarro, duchařskou historku, temnou fantasy nebo třeba body horor. Jiří Sivok nahnal autory publikující v nakladatelství Golden Dog do jednoho kotce a jako téma pro napsání povídek zvolil Psy. Na stránkách naleznete řadu zvučných jmen, která už od založení Golden Dogu přesvědčila čtenářskou obec, ať už knihou, povídkou či básní, že patří k tomu nejlepšímu, co česká hororová literatura nabízí. Antologii navíc doplňuje povídka od speciálního hosta a trojnásobného držitele Bram Stoker Award Morta Castlea. Smečka už se blíží Už vám dýchá na krk Kdo si pro vás připravil povídky? Tereza Kadečková Petr Boček Nelly Černohorská Ondřej Kocáb Ludmila Svozilová Miroslav Pech Karin Novotná Jiří Sivok a Martin Štefko Kateřina Malec Houfková Tomáš Marton Madla Pospíšilová Karasová Michal Březina Veronika Fiedlerová Lukáš Varečka a Přemysl Krejčík a jako vážený host Mort Castle!... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smečka. Přihlašte se a napište ho.

Lucciella_L
06.02.2025 4 z 5

Soubor hororových povídek, kde hlavní roli hrají naši čtyřnozí kamarádi. Některé příběhy byly děsivé, jiné nechutné, další zase naprosto fascinující a některé pro mě neměly hlavu ani patu.

Nicméně jako celek hodnotím tohle dílo jako zdařilé :)

A co mě zaujalo nejvíce?
Panoptikum doktora Marrowa - na úvod něco hodně zajímavého, co mě svým způsobem dost nadchlo
Příchod vyvoleného - reálný příběh (pokud opominu koncovku)
Jízda duchů - příběh, jakých bych zvládla celou knihu
Azurit - úžasné spojení psa a léčitelství
Pes se zlatýma očima - tady jsem se krásně spletla v odhadu
Afík - hodně emoční příběh, úplně se ve mě všechno svíralo...
Případ čertovi rokle - to nejlepší nakonec! Tenhle příběh byl naprosto dokonalý!!!!!

Jinak za mě toto určitě není pro slabé povahy a žaludky :) Ale určitě to stojí za přečtení!

weru987
09.01.2025

Knihu jsem k přečtení získala díky štafetě.. tvůrce knihy měl velice zajímavý námět, aby se v příběhu objevil pes. Každý autor má odlišný styl psaní a toto zadání každý také pojal po svém. Některé povídky byly až "nechutné". Není to úplně můj styl knihy. Každopádně jistě si své nadšence najde.
Některé povídky byly

Mamka_cte
03.01.2025 5 z 5

Co se stane, když autor dostane jedinou podmínku, kterou v povídce musí splnit? V každé se musí objevit pes. Hlavní žánr této sbírky je horor, ale tady je pořádně rozmanitý. Najdete zde např. fantasy a nebo bizár. A že to byl občas bizár s velkým B.

Každý autor píše jiným stylem, některá povídka se mi líbila více, jiná méně. Rozhodně každého čtenáře nadchne něco jiného.

Hodnocení jednotlivých:
Panoptikum doktora Marrowa - tato povídka měla spíše šokovat, a že se jí to i povedlo. Rozhodně se nedá vytknout originalita a jen tak na ni nezapomenu.
Příchod vyvoleného - šok, utrpení a zděšení. Povídka z prostředí psí množírny. Do cca poloviny mě moc bavila, ale po rozemletí dítěte už jsem se bála číst dále.
Jízda duchů - nádherný a mrazivý příběh.
Lajka se vrátila - bolest a utrpení psa, který se vrátil pomstít. Bylo to takové nijaké a pak už i moc vyhrocené. Nerealné a celkově mě to nebavilo.
Kříženec - divně psané věty a nesedlo mi to.
V šeru svítání - smutný příběh. Zde jsem pejska hodně litovala. Myslím si, že brzy odešel za paničkou.
Azurit - originální povídka s azurově modrým pejskem, který dokázal léčit. Tato povídka mě moc bavila.
Psí život - jediná moje poznámka ke knize byla: nemám slov. Ty slova nemám ani po dvou týdnech od přečtení. Zvrácený, ale na jednu stranu mě to bavilo. Bad, bad girl.
Na konec cesty - toto mě moc nebavilo.
Pes se zlatýma očima - krásný a mrazivý příběh. Nejdříve jsem myslela, že pes bude zlý.
Afík - nejhorší příběh plný bolesti. Tak moc jsem chlapečka chtěla zachránit. Z příběhu mě mrazilo a padla i nějaká ta slza.
Zpráva z Jirmanova - zajímavý příběh. Moc se mi líbil styl, jakým byla povídka napsaná.
Případ čertovi rokle - hodně povedený příběh. Přesně ukazuje, jak karma pracuje.
Benátský mor - tohle jsem tak úplně nepochopila. Asi nic pro mě.
Hermanito a Bo - zmatený příběh a konec moc urychlený.

Originální štafeta. Pár povídek mě fakt bavilo, některé byly průměrné. Každá si učitě najde svého čtenáře.
Nakladatelství @goldendogbooks prostě umí. Zbožňuji. Doporučuji.

Mrtvá říše, Mrazení a další knižní novinky (18. týden)

28.04.2024

Kniha Smečka v seznamech