Smažená zelená rajčata ve Whistle Stop Cafe přehled

Fannie Flagg (p)

Evelyn se v pečovatelském domě Růžové terasy setkává se starší dámou, paní Threadgoodeovou, která jí vypráví poutavý příběh mnohaletého přátelství a fascinující cesty životem, jehož poselství Evelyn přijímá za své, a konečně vezme svůj život do vlastních rukou... Podle knihy natočil režisér Jon Avnet v roce 1991 slavný film Smažená zelená rajčata - nominovaný na Oscara a Zlaté glóby v několika kategoriích - s Kathy Bates, Jessicou Tandy, Mary Stuart Masterson a Mary – Louise Parker v hlavních rolích.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: 2022 , AudioStory
Originální název: Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe, 1987

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Smažená zelená rajčata ve Whistle Stop Cafe" si získala srdce mnoha čtenářů. Příběh o přátelství a lidskosti v malém jižanském městečku je vyprávěn s humorem a dojetím. Čtenáři oceňují živé postavy a jejich osudy, které se prolínají s vážnými tématy jako rasismus a ženská emancipace. Mnozí se shodují, že kniha je emotivní a inspirativní, a rádi se k ní vracejí. Někteří však zmínili, že chaotické skákání v čase a množství postav může být matoucí. Více v komentářích.

Komu by se kniha Smažená zelená rajčata ve Whistle Stop Cafe mohla líbit?

• Milovníci příběhů o přátelství a lásce
  • Čtenáři, kteří ocení hluboké lidské příběhy
  • Fanoušci jižanské kultury a historie
  • Ti, kdo hledají inspiraci a motivaci
  • Milovníci humoru a dojemných momentů

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smažená zelená rajčata ve Whistle Stop Cafe. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Odana
22.02.2026

Mile a napínavě vyprávěný příběh Ruth a Idgie v minulosti, velmi zajímavě se rozvíjející vztah a příběh Evelyn a paní Threadgoodeové v současnosti. Ač jsem byla nadšená každým příběhem, okamžik, ve kterém se příběhy potkaly, byl prostě skvělý. Oceňuji přiblížení nálady a atmosféry jihozápadu. I s problémy s prací, černochy, domácím násilím, vírou a osobním názorem na život. Moc se mi líbila i audioverze, kterou naprosto skvěle načetla Martina Hudečková. Také film je úžasný.

všech 87 komentářů

Související novinky - Smažená zelená rajčata ve Whistle Stop Cafe (0)

Kniha Smažená zelená rajčata ve Whistle Stop Cafe v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně157x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi