Oznamuje se vražda přehled
Slečna Marplová série
Další z detektivních příběhů Agathy Christie, jehož rozuzlení svěřila autorka do rukou slečně Marplové, nás zavádí do malého anglické městečka Chipping Cleghorn. Poklidný a jednotvárný život jeho obyvatel rozvíří inzerát otištěný v místních novinách – je v něm oznámen zločin, a to dokonce hrdelní. V určenou dobu a na určeném místě se poté události seběhnou tak, že je může objasnit jen tato všímavá a energická dáma, ztělesněná dobrá víla z viktoriánských časů, vyzbrojená staromódní kabelkou, pletacími jehlicemi a zvídavýma očima...... celý text
Originální název: A Murder Is Announced, 1950
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha od Agathy Christie zaujme čtenáře napínavou zápletkou a atmosférou anglického venkova. Mnozí čtenáři obdivují autorčinu schopnost překvapit a udržet napětí až do konce. Postava slečny Marplové je oblíbená pro svou bystrost a šarm. I když se najdou názory na složitost vyvrcholení, většina čtenářů považuje příběh za skvělý a doporučuje ho dalším. Více v komentářích.
Komu by se kniha Oznamuje se vražda mohla líbit?
- Fanoušci detektivních příběhů
- Čtenáři, kteří ocení napínavé zápletky
- Milovníci anglického venkova a jeho atmosféry
- Obdivovatelé postavy slečny Marplové
- Ti, kdo hledají kvalitní literaturu k opakovanému čtení
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oznamuje se vražda. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 111 komentářůSouvisející novinky - Oznamuje se vražda (0)
Kniha Oznamuje se vražda v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 7x |
| v Přečtených | 1 089x |
| ve Čtenářské výzvě | 135x |
| v Doporučených | 54x |
| v Mé knihovně | 406x |
| v Chystám se číst | 81x |
| v Chci si koupit | 23x |
| v dalších seznamech | 8x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Agatha Christie také napsal(a)
| 2017 | Deset malých černoušků |
| 2003 | Vražda v Orient-expresu |
| 2004 | Smrt na Nilu |
| 2001 | Záhada na zámku Styles |
| 1986 | Zapomenutá vražda |

86 %
79 %

Je to už tak strašně dávno, co jsem tuto knihu četla a taky na ni zapomněla. Ovšem když probíhala právě osudná vražda, tak se mi něco málo vybavilo. Proto jsem musela knihu co nejryhleji dočíst, protože jsem nevěděla motiv a celkové rozuzlení a byla jsem velmi napnutá z toho, jak to dopadne. Bylo to opět úžasné. Nádhera.
Něco jednoduchého a smysluplného jsem přečíst potřebovala a Agatha Christie je sázka na jistotu. Skvělé dílo se vším všudy.