Kapsa plná žita přehled
Slečna Marplová série
Zpívej píseň penízků, kapsu plnou žita… O peníze jde především! Kapsa plná žita je už jenom doplňkem, aby se naivní dětská říkanka stala skutečností… Ta je však dětským hrám a říkadlům velice vzdálena, protože vražda je skutečná – dokonalá, promyšlená, zákeřná. Jde o pomstu za ztrátu jiného života? O vyšetření dávného sporu mezi dvěma bratry? O majetek či věno? Když zemřel bohatý pan Fortescue, byli v podezření všichni: služebnictvo, zaměstnanci kanceláře i jeho nejbližší – dospělé děti z prvního manželství a jejich partneři, druhá žena i její milenec. Ale okruh se zužuje, neboť dochází k dalším vraždám… Slečna Marplová má ovšem nespočet životních zkušeností a poznala už mnoho lidí, kteří se podobají právě těmto podezřelým, takže i tentokrát pomůže policii v čele s inspektorem Neelem odhalit pravdu.... celý text
Originální název: A Pocket Full of Rye, 1953
Co říkají o knize uživatelé?
Tento příběh slečny Marplové opět přináší fascinující zápletku. Zločiny jsou rafinovaně provedené a Marplová se do vyšetřování zapojuje nenápadně, ale efektivně. Její schopnost spojit všechny střípky dohromady je obdivuhodná. Čtenáři oceňují napětí a nečekaná rozuzlení, která Agatha Christie mistrně vytváří. Každý detail má svůj význam a postavy jsou pečlivě vykreslené. Slečna Marplová se ukazuje jako nepostradatelná v odhalování pravdy. Více v komentářích.
Komu by se kniha Kapsa plná žita mohla líbit?
- Fanoušci detektivních příběhů
- Čtenáři, kteří mají rádi napínavé zápletky
- Milovníci klasické literatury
- Ti, kdo ocení propracované postavy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kapsa plná žita. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 97 komentářůSouvisející novinky - Kapsa plná žita (1)
Knižní novinky (9. týden)
27.02.2022
Kniha Kapsa plná žita v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 1 301x |
| ve Čtenářské výzvě | 75x |
| v Doporučených | 44x |
| v Mé knihovně | 456x |
| v Chystám se číst | 62x |
| v Chci si koupit | 19x |
| v dalších seznamech | 9x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
vraždy detektivní a krimi romány slečna Marplová napětí mezilidské vztahy poezie spisovatelky detektivky podle říkanek světová literatura policejní vyšetřováníAgatha Christie také napsal(a)
| 2017 | Deset malých černoušků |
| 2003 | Vražda v Orient-expresu |
| 2004 | Smrt na Nilu |
| 2001 | Záhada na zámku Styles |
| 1986 | Zapomenutá vražda |

91 %
75 %

Agatha Christie je autorkou detektivek, které si získaly u čtenářů oblibu a zasáhly různé generace. Tentokráte řeší pachatele slečna Marplová a vrah dává nápovědu v podobě dětské říkanky. Jsem úplně vtažená do děje a přesvědčená, že je mi to všechno zcela jasné a vraha jsem odhalila, ale samá voda, jsem prostě vedle. A to je právě ten moment, který mě u královny detektivek tak baví - mít možnost podílet se na řešení případu, i když mám většinou špatný odhad, postupně narůstající napětí a zcela nečekané rozuzlení. Nelze jinak, zcela doporučuji.