Skryté ve sněhu přehled
Vraždy v Åre série
1. díl >
Nádhera švédských hor se stává kulisou zločinu, z něhož mrazí. Ve chvíli, kdy se stockholmské policistce Hanně Ahlander zhroutí osobní i profesní život, najde útočiště u své sestry ve švédském ráji lyžařského střediska Are. Ale je to jen na chvíli. Celá vesnice je otřesena náhlým zmizením místní dospívající dívky. Hanna se zapojí do vyšetřování a při pátrání po pohřešované získá práci na místním policejním oddělení. Tam spojí své síly s detektivem inspektorem Danielem Lind-skogem, který dostal za úkol dívku najít. Jejich jediné vodítko je šála ve sněhu. Mrazivé teploty klesají ještě více, k Are se žene zrádná vánice. Vyšetřování Hanny a Daniela je každou hodinou zoufalejší. Ztracená nebo unesená, tak či onak, čas pohřešované dívce utíká. Každá nová stopa se týká něčeho mnohem zlověstnějšího, než si Hanna nebo Daniel představovali. Co bude zapotřebí k vyřešení případu, když pravda může být v nadcházející bouři tak snadno skryta.... celý text
Originální název: Offermakaren, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skryté ve sněhu. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 17 komentářůSouvisející novinky - Skryté ve sněhu (2)
Letní slunovrat, Vládci smrti a další knižní novinky (13. týden)
23.03.2025
Šílenství v nás, Mrazivá smrt a další knižní novinky (44. týden)
27.10.2024
Kniha Skryté ve sněhu v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 74x |
| ve Čtenářské výzvě | 10x |
| v Doporučených | 3x |
| v Mé knihovně | 75x |
| v Chystám se číst | 85x |
| v Chci si koupit | 14x |
| v dalších seznamech | 3x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Viveca Sten také napsal(a)
| 2017 | Dítě útesů |
| 2013 | Tiché vody |
| 2014 | Bez viny |
| 2013 | Ve vyšších kruzích |
| 2015 | Dnes v noci zemřeš |

88 %
74 %

Príbeh mal pomalý rozbeh, trvalo približne 90 strán, kým sa niečo zásadné udialo. Prirovnala by som to k výšivke - na začiatku bolo priveľa nitiek, až potom sa z nich postupne posplietal ucelený obraz. Záver ma neprekvapil, sama som sa dovtípila, kto je v pozadí zločinu, dokonca aj motív bol ľahko uhádnuteľný. Samotný zločin bol jednoduchý, nečakajte žiaden krvák či komplikácie s viacerými obeťami. Postavy boli napísané celkom fajn. Vypichla by som dobré spracovanie efektu domina rodinnej tragédie. Páčil sa mi aj novinový článok nahrádzajúci epilóg.
Myslím si, že autorka nedostatočne využila mrazivý potenciál prostredia. Nevybudovala žiadne napätie či dych zastavujúce momenty. Nedá mi nespomenúť nedávno prečítanú Trofej od Yrsy Sigurdardóttir, v ktorej to bolo presne naopak.
“Mrazivá obeť” hodnotím ako slušný triler z kategórie “neurazí, nenadchne.”