Škola Malého stromu přehled

Forrest Carter (p)

Kniha je vyprávěním "skutečných událostí" ze života indiánského chlapce v Tennesee třicátých let, kterého se po smrti rodičů ujali babička a dědeček, moudří lidé z kmene Čerokíů. V Americe se stala bestsellerem a postupně vyšla ve všech světových jazycích. Vyprávění o zážitcích vzešlých ze skotských a čerokíjských tradic amerického východu. Podstatou knížky není historická dokumentace, ale oslava Čerokíů a skotského odporu k životu v područí. Inspirativní koncepce amerických dějin z pohledu podceňovaných minorit.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: 2007 , Kalich
Originální název: The Education of Little Tree, 1976

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Škola malého stromu" se stala oblíbenou díky svému silnému poselství o přírodě a životě. I když je příběh fiktivní, jeho moudrost a hloubka oslovují čtenáře napříč generacemi. Autor zprostředkovává pohled na indiánskou kulturu a hodnoty, které jsou v dnešní době stále aktuální. Mnozí čtenáři oceňují, jak kniha vyvolává emoce a nutí k zamyšlení nad vlastním životem a hodnotami. Více v komentářích.

Komu by se kniha Škola Malého stromu mohla líbit?

• Milovníci příběhů o přírodě a kultuře
  • Čtenáři hledající inspiraci a moudrost
  • Ti, kteří ocení emotivní a dojemné vyprávění
  • Fanoušci audioknih a literatury pro děti
  • Osoby zajímající se o indiánskou kulturu a historii

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Škola Malého stromu. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Jandýs
19.01.2026

Za mne nadherna kniha, ktera pohladi po dusi!
Cteni jsem si uzila a na konci jsem pustila i slzy. Nehlede na pozadi autorova zivota, pribeh byl opravdu krasny!!!!

všech 175 komentářů

Související novinky - Škola Malého stromu (0)

Když člověk na něco přijde, má se o to podělit s každým, koho nejdřív potká; dobro se tak šíří cestami, které by sis sám nedokázal vymyslet.

Kniha Škola Malého stromu v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 265x
v Mé knihovně328x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi