Trón zo skla přehled
Trón zo skla série
V krajine bez akejkoľvek mágie, kde vládne krutý kráľ, je na kráľovský dvor povolaná najnebezpečnejšia nájomná vrahyňa. Prichádza, aby získala späť svoju slobodu, nie aby zabila kráľa. Ak v turnaji porazí dvadsať tri nájomných vrahov, zlodejov a žoldnierov, prepustia ju z väzenia v soľných baniach a po štvorročnej službe ako kráľova šampiónka, získa späť svoju slobodu. Jej meno je Celaena Sardothien. Korunný princ si ju na túto úlohu najal a je jej jediným spojencom. Kapitán kráľovskej gardy zas pravým ochrancom. V komnatách a chodbách Zámku zo skla sa však schováva niečo oveľa nebezpečnejšie... A keď začne jej protivníkov niekto po jednom likvidovať, Calaenin zápas o slobodu sa mení na boj o holé prežitie. Tajomný nepriateľ sa totiž neuspokojí, kým nebude ležať celý svet v troskách.... celý text
Originální název: Throne of Glass, 2012
Co říkají o knize uživatelé?
Série fantasy knihy si získala široké publikum. Mnozí čtenáři oceňují silné postavy a napínavý děj. Hlavní hrdinka, Celaena, je pro některé inspirativní, pro jiné však nevěrohodná. Kritici poukazují na nelogičnosti a povrchnost příběhu, což vyvolává smíšené reakce. Navzdory tomu se najdou i ti, kteří se do příběhu zamilovali a těší se na pokračování. Více v komentářích.
Komu by se kniha Trón zo skla mohla líbit?
- Fanoušci fantasy literatury
- Čtenáři hledající napínavé příběhy
- Milovníci silných ženských hrdinek
- Teenageři a mladí dospělí
- Čtenáři, kteří ocení romantické prvky
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trón zo skla. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 1013 komentářůSouvisející novinky - Trón zo skla (7)
Hodinářův trik, Zabít královnu a další knižní novinky (31. týden)
28.07.2024
Palmknihy: Až 70% slevy a soutěž
17.10.2022
Knižní novinky (40. týden)
29.09.2019
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Není oddaná nikomu, jen sama sobě, a pokud ti bude moct probodnout srdce, nezaváhá. (O Celaeně)“
„Sraz je k zemi zbraní Eyllwe. Ať dřevo lesů Eyllwe zvítězí nad ocelí Adarlanu. Ať se královým bojovníkem stane člověk, který chápe utrpení nevinných. (Nehemia)“
všech 5 citátů najdete u autoraKniha Trón zo skla v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 114x |
| v Přečtených | 7 824x |
| ve Čtenářské výzvě | 880x |
| v Doporučených | 923x |
| v Mé knihovně | 1 857x |
| v Chystám se číst | 1 747x |
| v Chci si koupit | 535x |
| v dalších seznamech | 66x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
magie, kouzla pro dívky nájemní vrazi pro dospívající mládež (young adult) romance fantasy romány romantasySarah J. Maas také napsal(a)
| 2015 | Skleněný trůn |
| 2016 | Dvůr trnů a růží |
| 2017 | Dvůr mlhy a hněvu |
| 2016 | Královna stínů |
| 2020 | Rod země a krve |

86 %
73 %

(SPOILER) Příběh se mi líbí ale mám problém s věkem hrdinů jsou moc mladí. Jak Celeana mohla v 17 být nejlepší vražedkyně, když ve 14 se pořád ještě učila ? Kdy vůbec zabila prvního člověka ? No nedává to smysl i když jako pubertačka se chová. A kapitán ve svém postavení ještě nikoho nezabil a když zabije aby ochránil vražedkyni před bodnutím do zad tak se zhroutí ? Je vidět že autorce bylo jen 16 když knihu psala. Kniha se čte dobře a má potenciál