Skafandr a motýl přehled
Jean-Dominique Bauby byl dynamický a úspěšný čtyřicetiletý muž, který měl krásnou manželku, ještě hezčí milenku, dvě malé děti a prestižní zaměstnání jako šéfredaktor magazínu Elle. Jednoho dne nevstal z místa řidiče svého luxusního kabrioletu a nevrátil se zpátky do svého života. Vlivem mozkové příhody kompletně ochrnul a oněměl, postihl ho tzv. syndrom uzamčení. Jediné, co spojovalo jeho nezasaženou mysl s okolním světem, bylo levé oko. Díky terapeutce a rafinovanému systému dorozumívání, který pro něj vytvořila, Jean-Dominique doslova „namrkal“ svou knihu, neobyčejně silné a dojemné poselství o triumfu lidské duše nad smrtelným tělem.... celý text
Originální název: Le Scaphandre et le papillon, 1997
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skafandr a motýl. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 42 komentářůSouvisející novinky - Skafandr a motýl (0)
„"Město, ten netvor se sto ústy a tisíci ušima, jenž neví nic, ale říká všechno."“
Zfilmováno
Skafandr a motýl (2007)
Kniha Skafandr a motýl v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 315x |

10 %
91 %
71 %
Skafandr a motýl
Stejně jako někdy štěstí sedne na chudáka, ¨
tak i smůla může sednout na boháče.
Kniha, která mě přesvědčila, že můj život je souhrnem absolutně báječných maličkostí, o které můžu přijít lusknutím prstů. Děsím se situace, kdy bych měl čilý mozek ve zchátralém těle, kdy bych byl volný motýl v tuhém skafandru. Smrt se poté zdá být vysvobozením.