Sittafordská záhada přehled
V malé zasněžené vísce Sittafordu začíná děj poutavého příběhu, na jehož rozuzlení má stejné zásluhy inspektor Narracott i snoubenka podezřelého Emily… 1. vydání.
Originální název: The Sittaford Mystery, 1931
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha Záhada Sittafordská od Agathy Christie zaujala čtenáře svou čtivostí a propracovanou zápletkou. I bez známých detektivů, jako je Poirot nebo Marplová, nabízí napínavý příběh s duchařskou seancí a vraždou. Atmosféra zimního anglického venkova dodává příběhu na kouzlu. Mnozí čtenáři oceňují nečekané rozuzlení a vtipné momenty, které knihu obohacují. Přesto se najdou i názory, že některé části mohly být lépe zpracovány, ale celkově je kniha doporučována pro její zábavnost a napětí. Více v komentářích.
Komu by se kniha Sittafordská záhada mohla líbit?
- Fanoušci detektivek Agathy Christie
- Čtenáři, kteří mají rádi zimní atmosféru
- Milovníci napínavých zápletek
- Ti, kdo ocení originální příběhy bez tradičních detektivů
- Čtenáři hledající zábavu na dlouhé večery
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sittafordská záhada. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 70 komentářůSouvisející novinky - Sittafordská záhada (1)
Řekni ano, Akarnae a další knižní novinky (3. týden)
12.01.2025
„Je to báječný pocit, když má člověk někoho, na koho se opravdu může spolehnout.“
„Pokud má člověk dost odhodlání, dokáže ze života vždycky něco mít. Když to nejde v jednom směru, vynahradí si to v jiném.“
všech 3 citátů najdete u autoraKniha Sittafordská záhada v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 5x |
| v Přečtených | 686x |
| ve Čtenářské výzvě | 53x |
| v Doporučených | 23x |
| v Mé knihovně | 315x |
| v Chystám se číst | 54x |
| v Chci si koupit | 18x |
| v dalších seznamech | 7x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
vraždy detektivní a krimi romány ženy anglická literatura anglický venkov spiritismus zima pátrající amatér sněhová bouře Zlatý věk anglické detektivky (1920–1939)Agatha Christie také napsal(a)
| 2017 | Deset malých černoušků |
| 2003 | Vražda v Orient-expresu |
| 2004 | Smrt na Nilu |
| 2001 | Záhada na zámku Styles |
| 1986 | Zapomenutá vražda |

81 %
79 %

Detektivní příběh z autorčiny nejlepší tvorby, v němž nepříznivé zimní počasí
umožní uskutečnit téměř dokonalou vraždu. Smrt kapitána ve výslužbě sice vyšetřuje policie, ale úspěšně jí pomáhá energická snoubenka podezřelého a začínající novinář. Podezřelých je sice několik, ale pachatel a motiv vraždy mne opravdu překvapil.