Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti přehled
Sirotčinec slečny Peregrinové série
Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií. To vše čeká na odhalení v nezapomenutelném románu, v němž se mísí fikce a fotografie ve vzrušující čtenářskou zkušenost. Náš příběh začíná děsivou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba k cestě na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Když Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny Peregrinové byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak - i když to zní jako něco nemožného - jsou možná stále naživu. Fantasy doprovázená strašidelnými starými dobovými fotografiemi, při které běží mráz po zádech, zaujme dospělé, teenagery a všechny, kdo mají rádi temná dobrodružství.... celý text
Originální název: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, 2012
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha přináší fascinující příběh, který oslovuje čtenáře různých věkových kategorií. Mnozí z nich oceňují její originální grafické zpracování a napínavý děj. Atmosféra je kouzelná, ačkoliv se najdou i názory, že některé části mohly být lépe zpracovány. Většina čtenářů se těší na pokračování a další dobrodružství v tajemném světě slečny Peregrinové. Více v komentářích.
Komu by se kniha Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti mohla líbit?
- Fanoušci fantasy literatury
- Čtenáři hledající originální příběhy
- Milovníci tajemných a podivných atmosfér
- Ti, kdo mají rádi knihy s ilustracemi
- Čtenáři všech věkových kategorií
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 1362 komentářůSouvisející novinky - Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (13)
20 nejčtenějších knih Čtenářské výzvy 2017
11.01.2018
Aktuální stav Čtenářské výzvy 2017
06.07.2017
10 právě čtených knih podle uživatelů Databáze (únor)
15.02.2017
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 120x |
| v Přečtených | 9 671x |
| ve Čtenářské výzvě | 2 083x |
| v Doporučených | 559x |
| v Mé knihovně | 2 064x |
| v Chystám se číst | 2 234x |
| v Chci si koupit | 557x |
| v dalších seznamech | 39x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
přátelství, kamarádství prvotina tajemno zfilmováno cestování časem americká literatura obrazové publikace fotografie příšery, monstra, nestvůry sirotci pro dospívající mládež (young adult) fantasy bizarro fictionRansom Riggs také napsal(a)
| 2012 | Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti |
| 2014 | Podivné město |
| 2016 | Knihovna duší |
| 2019 | Mapa dní |
| 2017 | Povídky podivných |

84 %
78 %

Díky letošní ČV jsem se dostala i k této sérii knih. Ještě před tím jsem četla Povídky podivných, takže jsem měla trochu představu, do čeho jdu.
Grafické zpracování je netradiční a zajímavé. Sedlo mi postupné navyšování napětí. Jen mi připadalo, že postavy, hlavně smýšlení a pocity dětí, byly popsány jen okrajově. Ale zase je to teprve první kniha.
Četlo se dobře, ani nevím, jak jsem se dostala ke konci.