Sicilský klan přehled

Auguste Le Breton

Thriller známého francouzského autora sugestivně líčí atmosféru světa organizovaného zločinu a psychologii zločinců. Aktéry příběhu jsou nejznámější francouzský lupič a skupina banditů, kteří tvoří rozvětvená sicilská rodina. Napínavý příběh výborně napsaný i přeložený. Autor sugestivně líčí atmosféru světa organizovaného zločinu a psychologii zločinců. Jeho dílo je i břitkou kritikou současné západní společnosti.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 1977 , Mladá fronta
Originální název: Clan des Siciliens, 1967

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sicilský klan. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

DanV.
29.11.2025

(SPOILER) Hned po dočtení knížky jsem spěchal napsat komentář. Když jsem ho měl hotový, přečetl jsem si názory ostatních ctěných čtenářů a zjistil, že prakticky to samé napsal uživatel DomYell, dokonce s podobnými slovy!* Proto mohu pouze konstatovat, že s ním zcela souzním a Sicilský klan doporučuji každému, kdo chce prožít několik hodin v polovině šedesátých let, (zbytek odstavce obsahuje drobný spoiler) kdy se lidé běžně fackovali a nosili si pistole do letadla.

*Původní znění mého komentáře: Gangsterská jednohubka na odpoledne, která krásně ilustruje, že sebelépe vymyšlený plán se může šmahem zkomplikovat, protože spoléhá na to, že se lidi nebudou chovat jako lidi.

všech 12 komentářů

Související novinky - Sicilský klan (0)

Kniha Sicilský klan v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně47x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Auguste Le Breton napsal(a)

Auguste Le Breton
francouzská, 1913 - 1999