Sestry B. přehled
přehled
Novela Sestry B. zachycuje nejen dramatické zvraty života herečky Lídy Baarové včetně jejího vztahu s Josefem Goebbelsem, ale hlavně problém její odpovědnosti a viny za osud mladší sestry Zorky Janů. Ta kvůli Lídě Baarové spáchala v roce 1946 sebevraždu. Zorka neunesla, že ji její herečtí kolegové po druhé světové válce odmítli jakožto „sestru nacistické kolaborantky Baarové“ vpustit do divadla. Kniha zachycuje klíčové okamžiky vztahu obou sester, jejichž osudy se stále více rozcházely, ale i tragický dopad historických událostí na život jednotlivců.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha se zaměřuje na osudy dvou sester, Lídy a Zorky, a jejich složitý vztah. Není to podrobná biografie, ale spíše mozaika klíčových momentů z jejich životů. Čtenáři oceňují, jak autorka zachytila jejich odlišné povahy a osudy. Zatímco Lída byla ambiciózní a sebevědomá, Zorka se potýkala s psychickými problémy a nešťastnými láskami. Mnozí čtenáři nacházejí v příběhu silné emoce a lidské osudy, které přesahují známé historické události. Více v komentářích.
Komu by se kniha Sestry B. mohla líbit?
- Milovníci životopisných příběhů
- Čtenáři, kteří se zajímají o českou kulturu
- Fanoušci dramatických a emocionálních vyprávění
- Posluchači audioknih a rozhlasových adaptací
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sestry B.. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 62 komentářůSouvisející novinky - Sestry B. (0)
Kniha Sestry B. v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 238x |
| ve Čtenářské výzvě | 43x |
| v Doporučených | 6x |
| v Mé knihovně | 26x |
| v Chystám se číst | 60x |
| v Chci si koupit | 13x |
| v dalších seznamech | 1x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
druhá světová válka (1939–1945) životopisné, biografické romány herci rozhlasové zpracování Joseph Goebbels, 1897–1945 Lída Baarová, 1914–2000 Zorka Janů, 1921-1946Milena Štráfeldová také napsal(a)
| 2021 | To je on!: O té, co si říkala Toyen |
| 2022 | Krycí jméno Studentka |
| 2016 | Trestankyně: Příběh Růženy Vackové |
| 2016 | Sestry B. |
| 2014 | Guláš pro Masaryka |

84 %
65 %

Životní příběh sester Baarových jsem nejprve vyslechla na ČRo, po čase jsem se rozhodla knihu si koupit a přečíst. Mám ráda filmy pro pamětníky, mám ráda i biografie herců a hereček té doby a tato patří k těm hodně povedeným. Paní Štráfeldová píše poutavým způsobem.