Sérioví vrazi: Proč a jak se udály nejhorší zločiny v dějinách lidstva přehled
Za poslední roky se objevilo mnoho nových informací a celá nová odvětví, která nám poskytují překvapující náhled na povahu člověka a naše chování včetně sklonů k sériovému vraždění. A to jak z pozice přihlížejícího, tak z pozice pachatele. Historik a novinář Peter Vronsky se snaží pochopit, jak toto chování zapadá do lidské historie sahající až do pravěku, což je podle něj klíčem k pochopení podstaty chování sériového vraha. Každý případ sériové vraždy má svůj čas a své místo, historii a geografii, vedoucí k osudnému okamžiku, kdy se sériový vrah potká se svou obětí. Trajektorie vraždy se rozvíjí v čase a prostoru, ale je ohraničena skrytou sítí temných fantazií a bizarních sexuálních závislostí, které se v některých případech vyvinuly už v raném věku pěti let. Tyto fantazie a projevy chování se neobjeví zničehonic, ale vyvíjejí se v husté kulturní, historické a sociální ekologii jako plynulý kulturní dialog vzteku a šílenství.... celý text
Originální název: Serial Killers: The Method and Madness of Monsters, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sérioví vrazi: Proč a jak se udály nejhorší zločiny v dějinách lidstva. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 7 komentářůSouvisející novinky - Sérioví vrazi: Proč a jak se udály nejhorší zločiny v dějinách lidstva (1)
Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)
22.10.2023
Kniha Sérioví vrazi: Proč a jak se udály nejhorší zločiny v dějinách lidstva v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 23x |
| ve Čtenářské výzvě | 3x |
| v Mé knihovně | 54x |
| v Chystám se číst | 38x |
| v Chci si koupit | 17x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Peter Vronsky také napsal(a)
| 2023 | Sérioví vrazi: Proč a jak se udály nejhorší zločiny v dějinách lidstva |
| 2025 | Zrůda Aileen Wuornosová a další kruté vražedkyně |

87 %
70 %
Sérioví vrazi: Proč a jak se udály nejhorší zločiny v dějinách lidstva
Už jsem se upřímně těšila, až tuto knihu dočtu, počítala jsem listy do konce a od 1/2 knihy mě to neskutečně štvalo. Kniha je sama o sobě psaná velmi podrobně, člověk se dozví něco nového z oblasti sériových vrahů. Pro mě byl daleko zajímavější úvod a historie, než “novodobí” serioví vrazi. Čekala jsem od ní asi něco jiného a né pořád dokola číst o znásilnění, nekrofilii, sexu, sadismu atd. Mám pocit, že kniha byla zaměřena na vrahy sexuální predátory. Dávám půl hvězdičky za úvod - o vývoji mozku (seriových vrahů).