Šedík a Bubi přehled
Milan Starý , Ester Stará
Šedík je nejmladší ze tří koťat, a všichni ho odstrkují. Když navíc máma Míla jednoho dne nečekaně odejde, musí si Šedík hledat vlastní pelíšek. Najde ho na půdě a spolu s ním i novou kamarádku – rok ztracenou čepici Bubi, kterou nikdo nehledá. Zažije s ní spoustu krásných dobrodružství. A nakonec se musí rozhodnout – seznámí Bubi s holčičkou, která potřebuje čepici, a vzdá se kamarádky, ale za cenu, že Bubi zase bude šťastná? Jak všechno s Šedíkem a Bubi dopadne? Samozřejmě, že dobře! Tato kniha je svým obsahem i zpracováním šitá na míru začínajícím čtenářům a díky speciálnímu typu písma usnadňuje čtení těm, kdo se potýkají s dyslexií.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šedík a Bubi. Přihlašte se a napište ho.

Dyslexií trpí hodně lidí. Píšu trpí, protože když mají něco nahlas přečíst před třídou, tak opravdu trpí. Proto vznikla tato kniha. Ne, aby je z toho " vyléčila", ale aby nečtenářům pomohla si aspoň trochu oblíbit čtení.
Šedík, jedno ze tří koťat kočky Míly, se cítí být sám. Kolem sebe nemá nikoho, ale jednou zjistí, že se může bavit s každým. Tedy, každý se může bavit s ním. Bambule Bubi, kterou najde na půdě také majitele nemá. Ten komu bude patřit, jí každou chvíli očekává. Vzdá se Šedík své nové kamarádky? Krásný příběh na konec roku.

Knihu dcera četla celkem 2x a to na začátku 1. třídy a pak znova koncem prázdnin a to protože si jí pamatovala a chtěla jí číst znova. Nejdříve jsem si říkala proč jsou ty slabiky tak divně rozdělené, ale v tom je vlastně ten trik, který dětem tak moc pomáhá. Viděla jsem velký rozdíl v tom jak četla začátek knihy a jak konec. Z tohoto důvodu opravdu doporučuji. Děj je moc roztomilý, zahřeje u srdíčka a rozhodně stojí za to si jí přečíst. Ilustrace jsou opravdu povedené. Škoda, že není takových knížek víc.
Knižní novinky (29.1. - 11.2.)
29.01.2018
Ocenění knihy (1)
2019 -
Zlatá stuha
(Výtvarná část: Knihy pro mladší děti)
Kniha Šedík a Bubi v seznamech
v Mé knihovně | 24x |
Skvělá knížka pro malé čtenáře (i ještě nečtenáře)! Dílo, které kombinuje klasiký příběh, celostránkové ilustrace a místy i komiksový styl. Ze začátku mě zaráželo zvláštní zbarvení písma, ale pak jsem si přečetla vysvětlení na konci knihy a zjistila jsem, že je to vlastně další skvělá přidaná hodnota tohoto počinu. Děkuji a tleskám!