Schovávaná přehled
Schovávaná série
1. díl >
Kdo se schová před láskou, nevyhraje Šárka věří, že když udělá patou v zemi důlek, někde vyroste hora. Sní o tom, že se jednou bude živit psaním knih. Co na tom, že momentálně není jiná možnost než učit češtinu na maloměstské průmyslovce, vždyť každá hora se zvedá z údolí. V nížinách jejího života to ale právě chaoticky bzučí jako v úlu – matka randí s mladším kolegou, otec prchá k bigbítu a k pivu, bratr má silnou slabost pro marihuanu, babička trpí alzheimerem, cynický kolega srší nesnesitelným sarkasmem a Šárčin přítel David je čím dál tím víc mimo… vztah. A právě když si Šárka myslí, že hlouběji už v životě klesnout nemůže, potkává Ivana, charismatického spisovatele, který by byl dokonalý, kdyby nebyl čerstvě v důchodu. Šárka se zamiluje, a tak začne podivná hra na schovávanou. Kdo vyhraje? Kdo se nechá zapikat? A kdo ze hry odstoupí?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Schovávaná. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 69 komentářůSouvisející novinky - Schovávaná (1)
Vychází Vypravěč, Magie havranů a další knižní novinky (41. týden)
09.10.2022
Kniha Schovávaná v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 6x |
| v Přečtených | 280x |
| ve Čtenářské výzvě | 35x |
| v Doporučených | 15x |
| v Mé knihovně | 101x |
| v Chystám se číst | 150x |
| v Chci si koupit | 31x |
| v dalších seznamech | 10x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
pro ženy česká literatura rodinné vztahy ze života nový začátek maloměsto partnerské rozchodyTereza Herzogová také napsal(a)
| 2022 | Schovávaná |
| 2024 | Tichá pošta |
| 2025 | Ovečky a vlci |
| 2018 | Hospoda U Konce světa |
| 2020 | Indiánské léto |

73 %
88 %
Schovávaná
První díl čtu jako poslední. Je každopádně zajímavé číst až nakonec, jak to vlastně všechno začalo. Žijeme v kruhu, měli pravdu!
Teoreticky je Šárka můj ročník, dost situací mi bylo blízkých. Na druhou stranu je občas znát, že autorka některé věci před řekněme 15 lety nemůže pamatovat, aspoň já mám za to, že byly jinak než v knize. Já si například vybavuju, že v mých 28 letech většina lidí v metru do mobilu opravdu nekoukala (ještě nebyly tak rozšířené smartphony s internetem a v metru hlavně nebyl signál), což se v knize tváří jako běžná věc.
Na konci knihy otec Bedřich mluví o roce 1986, že se mu narodila dcera, jsem tedy o fous starší, jen v tom případě se poslední díl odehrává v budoucnosti, protože v něm je Šárce 43-44 let, tedy rok 2029 (vydáno 2025).
Hlavní hrdinka a její matka na můj vkus až příliš často valí oči a vůbec ty popisy něčích očí a vlasů jsou tam tak často, na mě to působilo skoro parodicky.
Celkově mi tento díl přijde nejslabší. Honza Chroust forever!