O knize Ovečky a vlci

Když člověku zemře polovina duše, zbývají mu dvě možnosti – buď se zastavit, nebo jít dál. Šárka se rozhodne pro druhou variantu a spolu se sedmiletou dcerou a psem se přestěhuje z města na šumavskou samotu u česko-německých hranic. Doufá, že nový začátek v romantické divočině jí pomůže vyrovnat se s odchodem manžela. Brzy však zjišťuje, že tahle krajina vlků není pro bojácné ovečky a že stará chalupa, nevraživí starousedlíci a tajemné šumavské hvozdy budou pro osamělou ženskou přece jen tvrdý oříšek...

Co říkají o knize uživatelé?

Třetí díl série o Šárce se setkal s různými reakcemi čtenářů. Mnozí vyzdvihují autorku za její schopnost zachytit realitu a emoce. Příběh se soustředí na Šárčino vyrovnávání se se ztrátou manžela a novými začátky na Šumavě. Někteří čtenáři však postrádali lehkost a humor předchozích dílů, zatímco jiní oceňovali hloubku a citlivost vyprávění. Celkově se kniha líbí těm, kteří hledají silné ženské příběhy zasazené do krásné přírody. Více v komentářích.

Komu by se kniha Ovečky a vlci mohla líbit?

• Čtenáři, kteří hledají emocionální příběhy
  • Milovníci přírody a atmosférických míst
  • Fanoušci ženské literatury
  • Čtenáři, kteří ocení reálné postavy a situace
  • Příznivci melancholických, ale nadějných příběhů

Kniha Ovečky a vlci v seznamech uživatelů

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně77x

"Pochopil jsem, že člověk má jenom dvě možnosti. Buď se zbláznit, nebo začít brát věci tak, jak jsou, ať jsou sebehorší."

"Zjistil jsem, že čím víc věcí mám, tím větší mám v hlavě bordel. Každá věc, kterou si pořídím, mi něco vezme. Musím se o ni starat, ačkoliv ji vlastně nepotřebuju. A tak jsem se zbavil skoro všeho, co jsem měl.“

Související novinka - Ovečky a vlci

Letní slunovrat, Vládci smrti a další knižní novinky (13. týden)

23.03.2025

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi