Sázka na outsidera přehled

Laura Hillenbrand

Seabiscuit – příběh dostihové legendy. Malý, nevzhledný a líný kůň Seabiscuit (Suchar) měl to štěstí, že na něj vsadili tři zcela odlišní muži: majitel Howard, podivínský trenér Smith a žokej Pollard, a udělali z něj jednoho z největších šampiónů, jakého jezdecký sport kdy poznal. Příběh o koni, o kterém se ve 30. letech v USA psalo víc než o Hitlerovi, Stalinovi a Mussolinim, je napínavou pohádkou o uskutečněném americkém snu a přitom pravdivě líčí klopotnou cestu k ošemetné slávě. Bestseller Laury Hillenbrandové se dočkal i úspěšného filmového zpracování.... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Příběhy
Vydáno: 2017 , Romeo
Originální název: Seabiscuit: An American Legend, 1999

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sázka na outsidera. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Evca77
02.01.2022

Znala jsem ten příběh, viděla jsem film a přesto a nebo právě proto jsem tuto knihu přímo zhltla. Není to jen příběh slaného koně a lidí kolem něho, jejich vzestupů a pádů, ale je to především úžasně barvitě popsaná doba, ve které žily, se všemi fakty, souvislostmi a svědectvím lidí, co to zažili.
Tleskám autorce Lauře Hillenbrandové, touto knihou mě navnadila i na další její dílo o Luisovi Zamperinim. Opravdu krásně a čtivě napsané. Přesto že kniha čerpá z faktů, máte pocit, že čtete neuvěřitelný román. Počtou si v ní jak milovníci koni co fandí dostihům, tak i ti, co tento svět moc neznají.

všech 7 komentářů

Související novinky - Sázka na outsidera (0)

Kniha Sázka na outsidera v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně5x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Laura Hillenbrand také napsal(a)

Laura Hillenbrand
americká, 1967