Saturnin přehled
Nové vydání slavné humoristické knihy, která pobavila již několik generací čtenářů, je podle ankety Kniha mého srdce vítězem u českých čtenářů, tentokrát doplnil barevnými ilustracemi Adolf Born. Na jejích stránkách se dovíte, co se stane, když vás věrný sluha Saturnin přestěhuje z pohodlného bytu na loď, kde vás navštíví se svým synem Miloušem teta Kateřina, která omračuje spoustou přísloví a ráda by se znovu provdala, a co se přihodí u dědečka, jehož dům je povodní načas odříznut od civilizace. Všem nepříjemnostem, katastrofám i přetvářce tety Kateřiny naštěstí umí s jiskřivým vtipem čelit Saturnin. Jeho schopnosti jsou téměř geniální, a přitom je to tak prosté, jak píše o Saturninovi v dopise dědeček: „V bláznivých nápadech toho chlapíka je kus poezie, jeho humor, fantazie a podivuhodné myšlenkové přemety dovedou udělat detektivku z jízdního řádu a člověk cítí, že nemusil tak zestárnout, kdyby si byl nezapomněl hrát.“... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Saturnin je příběh o sluhovi, který převrátí život svého pána. Vypravěč zažívá nečekané zvraty a komické situace, které ho neustále překvapují. Kniha se vyznačuje suchým anglickým humorem a nezapomenutelnými postavami. Čtenáři se k ní rádi vracejí pro její nadčasovost a schopnost pobavit. Více v komentářích.
Komu by se kniha Saturnin mohla líbit?
- Milovníci české literatury
- Čtenáři hledající humor a oddech
- Příznivci klasických příběhů
- Fanoušci ironického vyprávění
- Ti, kdo ocení komické situace
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Saturnin. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 1145 komentářůSouvisející novinky - Saturnin (1)
20 nejčtenějších knih Čtenářské výzvy 2018
27.12.2018
„Zákony života nám ukládají vyzkoušet všechny možné varianty života, abychom se nakonec vrátili k té první.“
„prožíváme-li delší dobu idylu, přestaneme ji vnímat, a osud by nám prokázal neocenitelnou službu, kdyby nás popadl za límec a vyhodil dočasně na mráz.“
Kniha Saturnin v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 77x |
| v Přečtených | 12 501x |
| ve Čtenářské výzvě | 2 147x |
| v Doporučených | 1 254x |
| v Mé knihovně | 1 895x |
| v Chystám se číst | 1 040x |
| v Chci si koupit | 230x |
| v dalších seznamech | 58x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
přátelství, kamarádství prvotina humor zfilmováno česká literatura léto humoristické romány stereotypy komorníci klasická literaturaZdeněk Jirotka také napsal(a)
| 2008 | Saturnin |

92 %
72 %
0 %
53 %

Pro mě nestárnoucí klasika, ke které se ráda vracím. Je to jedna z knih, které mi vždy zlepší náladu. Díky ČV jsem se k ní zase vrátila a jsem moc ráda.