Sametový pelyněk přehled

Jana Jánská (p)

Strhující příběh z konce osmdesátých let dvacátého století. Když Lada, pětadvacetiletá sousedka Kozderkových, jednoho dne uslyší dětský pláč, obviní svého souseda, vysoce postaveného funkcionáře, z týrání. Pak už jde vše ráz na ráz. Pro Ladu začíná opravdové peklo. V práci je přeřazena na nižší pozici, její osobní život se změní o sto osmdesát stupňů, a nakonec se dostává až do vězení. Druhou dějovou linku tvoří pohled sedmileté Kozderkovy dcery Alenky, která v Ladě vidí princeznu. Alenka se snaží být hodnou dcerou, vzornou jiskrou a dobrou kamarádkou, a stejně jako Lada vzdorovat nepřízni osudu. Příběhy Lady a Alenky se nakonec protnou ve strhujícím finále.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sametový pelyněk. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

prochajda
14.11.2025

Téma totalitního režimu osmdesátých let pohledem malé holčičky Alenky a mladé slečny Lady. Obě si prošly vlastním peklem. Příběh se dobře četl, stále jsem čekala nějaké vyvrcholení, takže konec knihy byl pro mě dost rychlý.

všech 82 komentářů

Související novinky - Sametový pelyněk (2)

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2025)

01.09.2025

Návrat Ellie a další knižní novinky (20. týden)

11.05.2025

Babička plakala. Gratulovala mamince, přesto plakala. Tenhle svět je hrozně složitý, nic není tak, jak na první pohled vypadá. A mně se to nelíbí. Proč by si dospělí prostě nemohli říkat pravdu, když my děti to dokážeme?

"Ježíšku, prosím tě, ať tatínek neublíží té krásné černovlasé paní," opakovala jsem si schovaná ve skříni s máminými věcmi.

všech 3 citátů najdete u autora

Kniha Sametový pelyněk v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně108x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: