S láskou, Freddie: Tajný život a lásky Freddie Mercuryho přehled

Lesley-Ann Jones

Přelomová biografie frontmana skupiny Queen. Jen pár lidí na světě vědělo, že si Freddie Mercury vedl sérii velmi osobních deníků, které odkázal nejbližšímu člověku, kterého v životě měl. Nyní můžete do nejniternějších myšlenek slavného zpěváka nahlédnout i vy. Biografická publikace představuje šokující detaily jeho dětství na Zanzibaru a v Indii, ukazuje jeho obavy i touhy, rozplétá síť jeho milostných vztahů s muži i ženami. Je to definitivní tečka za Freddieho životním příběhem, který byl v minulosti ústy jiných už tolikrát překroucen.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Hudba a zpěv
Vydáno: 2025 , CPress
Originální název: Love, Freddie, 2025

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize S láskou, Freddie: Tajný život a lásky Freddie Mercuryho. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

haniny.knihy
13.12.2025

Kniha S láskou, Freddie od Lesley-Ann Jones nabízí skutečně hluboký a upřímný pohled na život Freddieho Mercuryho. Velmi oceňuji, jak se autorka zaměřila na detaily z jeho dětství na Zanzibaru a v Indii, což jsou části příběhu, které často zůstávají opomenuty. Právě tyto pasáže mi pomohly pochopit složitost jeho osobnosti a formování jeho hudebního génia. Autorka se snaží předložit komplexní portrét plný Freddieho touhy po lásce i obav, s nimiž se potýkal, ale otázka je, zda se jí to podařilo, někdy jsem o správnosti tohoto tvrzení sama se sebou v některých částech knihy polemizovala. Způsob, jakým Jones zpracovala jeho milostné vztahy, je otevřený, ale citlivý, což dodává příběhu velkou lidskost. Nicméně ale na druhou stranu je fér přiznat, že místy jsem se se čtením dost trápila a stejně jako čtenářku v přechozím komentáři mě zklamaly pasáže tykající se deníků, také jsem čekala autentické úryvky a ne převyprávění. Jinak se ale jedná o důstojné čtení, které se vyhýbá zbytečné senzaci. Kniha určitě stojí za přečtení, každopádně ale o pravdivosti a důvěryhodnosti informací se na stoprocent asi nikdy nedozvíme.

všech 2 komentářů

Související novinky - S láskou, Freddie: Tajný život a lásky Freddie Mercuryho (1)

Čtenářka duší, Až budeš moje a další knižní novinky (47. týden)

16.11.2025

Kniha S láskou, Freddie: Tajný život a lásky Freddie Mercuryho v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně13x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Lesley-Ann Jones také napsal(a)

Lesley-Ann Jones
britská, 1956
2005  89%Freddie Mercury: Bohémská rapsodie jednoho života
2020  60%Proč zahynul John Lennon?
2023  47%Legenda Rolling Stones
2025  65%S láskou, Freddie: Tajný život a lásky Freddie Mercuryho