Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) přehled

Lauren Graham

Sbírka esejů od milované hvězdy seriálů Gilmorova děvčata a Rodičovství o životě, lásce a ženě z Hollywoodu, doplněná historkami z natáčení Gilmorových děvčat. Lauren Graham se pokouší na chvíli zastavit a ohlíží se za svým životem, sdílí s námi úsměvné historky z dospívání, když začínala kariéru herečky, až po dobu, kdy seděla ve svém přívěsu a koukala na trailer k seriálu Rodičovství a kdy se sama sebe ptala: „Líbí se to někomu?“ Otevřeně mluví o tom, jaké je to být single ve světě Hollywoodu („Nikdo nechápal, že jsem pořád sama.“) nebo o zkušenosti porotce v projektu Project Runway ("Je to, jako kdybych zažila totální módní blackout.“) V eseji "Jaké to bylo, první část" nás autorka vezme na procházku světem Gilmorových děvčat a především do světa „své“ Lorelai Gilmore. Esej "Jaké to bylo, část druhá" odhaluje, jaké to bylo, když se o devět let později k roli vrátila a co to pro ni znamenalo. O Lauren se ale dozvíte i jiné věci: jaké to bylo, když se pokusila stát se vegankou nebo další zážitky z natáčení a zákulisí Hollywoodu. Kniha je doplněna mnoha fotografiemi a úryvky z jejího deníku. Kniha je jako nejlepší přítel, který se s vámi o všechno vždy rád podělí.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Rodina
Vydáno: 2017 , Omega
Originální název: Talking as Fast as I Can: From Gilmore Girls to Gilmore Girls, and Everything in Between, 2016

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Rychleji mluvit nedokážu" od Lauren Graham vyvolává smíšené pocity mezi fanoušky seriálu Gilmorova děvčata. Někteří čtenáři oceňují její osobní příběhy a humor, zatímco jiní postrádají více informací o samotném seriálu. Styl psaní autorky je pro některé čtenáře chaotický, což ovlivňuje celkový dojem z knihy. Přesto se najdou i ti, kteří si užili lehkost a přátelský tón vyprávění, a doporučují ji jako příjemné čtení pro fanoušky. Více v komentářích.

Komu by se kniha Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) mohla líbit?

• Fanoušci seriálu Gilmorova děvčata
  • Čtenáři hledající osobní příběhy celebrit
  • Milovníci humoru a lehkého vyprávění
  • Čtenáři, kteří ocení autobiografické knihy

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím). Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

LuAran
03.12.2025

Životopis Lauren Graham mě zaujal hned od prvních stránek svou lehkostí a přirozenou dávkou humoru, který ji provází nejen na obrazovce, ale zjevně i v běžném životě. Působila mile, lidsky a často i nečekaně otevřeně — a díky tomu jsem měla pocit, že si spíš povídám s kamarádkou než čtu knihu herečky. Její schopnost podat i obyčejné momenty s nadhledem a sebeironií mě několikrát rozesmála a zároveň mě bavilo nahlížet do zákulisí herectví bez zbytečného lesku a přetvářky.

Střídání osobních vzpomínek, úvah a drobných historek fungovalo velmi dobře, a i když se sem tam tempo zpomalilo nebo některá kapitola působila spíš jako volné přemítání, celkový dojem to nijak nenarušilo. Právě tahle neuhlazenost a přirozenost dělají knihu autentickou — Lauren nemá potřebu nic přikrášlovat, a tak její vyprávění působí opravdověji než většina podobných memoárů.

Výsledkem je příjemné, sympatické a místy překvapivě osobní čtení, které dokáže pobavit i pohladit po duši. Není to životopis plný dramat ani dokonalého storytellingu, ale spíš upřímná mozaika zážitků a myšlenek ženy, která ví, že humor je občas ta nejlepší zbraň. A právě díky téhle kombinaci lehkosti a autenticity jsem si knihu opravdu užila.

všech 194 komentářů

Související novinky - Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) (0)

Ocenění knihy (1)

2017 - Goodreads Choice Awards (Humor)

Kniha Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně352x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Lauren Graham také napsal(a)

Lauren Graham
americká, 1967
2017  67%Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím)
2014  65%Jednoho dne, možná...
2023  65%Už jsem ti to říkala?: Historky, které nechci zapomenout