Růže a krokvice přehled

Renata Štulcová

Obálka knihy Růže a krokvice

Uvolněte křídla své fantazii a zavítejte do Prahy z dob Otce vlasti! Jeho synu Václavovi je patnáct, Petr Parléř staví Kamenný most (s mosteckou věží) a Svatovítský chrám a své mistrovství předává nadaným učedníkům, včetně mladého kralevice. Především se ale stanete svědky napínavého pátrání po zdroji záhadné záře nad Hradem, romantické lásky pekaře Matěje a mincmistrovy dcery panny Dorotky, několikrát narazíte na bezhlavého templáře, zúčastníte se rytířského klání a odhalíte tajemství posvátného meče knížete Václava.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Růže a krokvice. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Kikulka97
06.07.2024

Co se jazyka a stylistiky týče, musím dát za pravdu Percabethce. Některé obraty a výjevy mi na dětskou knížku přišly moc, to stejné platí i při idealistickém vnímání světa některých postav.
Oceňuju však minilekce a to s poměrně důkladným popisem rýsování jednotlivých gotických/architektonických prvků, to mi přijde, že využije jakákoliv generace.
Jisté výhrady bych měla i k zakončení příběhu - příběh celou dobu luxusně graduje, vy už čekáte, co z toho bude a pak... mluvící freska, hrozně moc informací, mávnutí kouzelné hůlky a všechno to napětí je díky tomu, že to musíme vyřešit rychle-rychle tak trošku pryč.
Ačkoliv tento komentář může vyznít kriticky, příběh i celé čtení, vyjma tedy posledních stránek, jsem si užila. A jsem ráda, že jsem na tuto ne příliš známou knížku (což je trošku škoda) narazila. Jedná se o krásný příběh probíhající během adventu (ideální pro "osvěžení" na léto, anebo jako napínavé čtení před Vánocema). Moc se mi líbí to, jak autorka popsala budoucího Václava IV., ale i celé to prostředí našich dějin, bájí a hlavně stavby Katedrály sv. Víta. A mimochodem - pro ty, kdo četli Rafaelku, tyto knžíky jsou krásně propojeny ;) V tom je autorka opravdu dobrá ve vytváření a dokreslování vlastního světa inspirovaného tím naším :)

všech 14 komentářů

Související novinky - Růže a krokvice (0)

Kniha Růže a krokvice v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně31x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Renata Štulcová také napsal(a)

2011  91%Vílí křídla
2003  87%Nemetonburk aneb Tajemství ve skále