Hospůdka v Praze přehled

Julie Caplin

Romantické útěky série

< 12. díl

Anna získala vytoužené místo stážistky v pražském pivovaru a nemůže se dočkat, až se začne učit od skutečných mistrů v oboru. Několik měsíců v samém srdci Evropy, ochutnávky vyhlášené kuchyně a nejlepšího piva na světě, to zní jako sen. Ovšem jen do chvíle, než zjistí, kdo je druhý stážista a její nový spolubydlící – Leonardo, kterého roky neviděla a doufala, že to tak i zůstane. Bude mít kouzlo Prahy takovou moc, že je znovu svede dohromady?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , Cosmopolis
Originální název: A Little Place in Prague, 2024

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Hospůdka v Praze" vzbudila rozporuplné reakce mezi čtenáři. Někteří ji považují za příjemné oddechové čtení, které zachycuje atmosféru Prahy a jihočeské krajiny. Jiní však kritizují její jednoduchý děj a klišé, které se v příběhu objevují. Hlavní postavy, Anna a Leo, se snaží znovu navázat vztah, ale jejich interakce mnohým připadá nevěrohodná a povrchní. Popisy města jsou chváleny, avšak samotný příběh často zklamává. Více v komentářích.

Komu by se kniha Hospůdka v Praze mohla líbit?

• Čtenáři, kteří hledají lehkou romantiku
  • Milovníci české kultury a Prahy
  • Fanoušci oddechového čtení
  • Ti, kdo mají rádi příběhy s kulinářskou tematikou

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hospůdka v Praze. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

kackamy
včera

Knihy Julie Caplin beru jako naprosté oddechovky, prostě něco, po čem člověk sáhne, když chce číst jednoduchý příběh, kde předem ví, že to skončí happy endem. Hospůdka v Praze ale byla na můj vkus už moc. Celý příběh mi přišel odfláknutý. Na to, jak se autorka nechává slyšet, že má ráda Prahu, jsem čekala asi trochu víc. Hrdinové neustále chodí jen na Pražský hrad a možná Karlův most. Co mi ale vadilo o poznání víc byly příšerně nepřirozené dialogy. Už jenom to oslovování mezi partnery, sousedy... Otázka, jestli tohle už nejde spíš za překladatelem/redaktorem, každopádně to hodně kazilo celý dojem z knihy. Za mě zatím nejslabší počin autorky.

všech 276 komentářů

Související novinky - Hospůdka v Praze (16)

TOP 100 knih roku 2025 podle čtenářů Databáze knih

27.12.2025

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2025)

01.09.2025

Nový román Julie Caplinové jako světová premiéra!

26.08.2025

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Nesuď člověka za jeho činy, když neznáš jeho příběh. (Hospůdka v Praze)

Kniha Hospůdka v Praze v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 766x
v Mé knihovně570x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi