Da Vinciho kód přehled
Robert Langdon série
Speciální obrazové vydání světového bestselleru amerického autora pod ve světě všeobecně používaným názvem Da Vinciho kód (první č. vydání vyšlo pod titulem Šifra mistra Leonarda). Ve Velké galerii v Louvru je zavražděn kurátor Jacques Sauniere. Jeho tělo je nalezeno ve velmi podivné pozici a vedle něj leží záhadná zašifrovaná zpráva. Policie přizve k vyšetřování harvardského profesora symbologie Roberta Langdona, a brzy se na scéně objeví i mladá francouzská kryptoložka Sophie Neveuová. Spolu se prodírají spletí hádanek a zanedlouho zjistí, že kurátor měl cosi společného s Převorstvím sionským a obětoval život, aby ochránil nejposvátnější tajemství, které bylo tajné společnosti svěřeno, totiž místo, kde se nachází Svatý grál. Jedna z nejprodávanějších knih všech dob v novém překladu a ve speciálním vydání s ilustracemi, fotografiemi a nákresy symbolů, pamětihodností i uměleckých děl zmiňovaných v textu – od Mony Lisy a Poslední večeře, přes staroegyptské symboly, po plánky Louvru, Westminsterského opatství nebo kaple v Rosslynu.... celý text
Originální název: The Da Vinci Code, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Da Vinciho kód. Přihlašte se a napište ho.

Byť jsem si nemohla užít čtení stejně jako poprvé, přeci jen, člověk si i po patnácti letech kdeco pamatuje, stejně jsem ji sežrala na posezení.

Pro mě, jako nábožensky nepolíbeného člověka, byl druhý díl podstatně zajímavější než předchozí, některé teorie, které zde Brown přináší mě přinutily si vyhledat např. obraz poslední večeře a zkoumat, zda tam najdu věci, které jsou v knize popisovány. Trochu problematický pro mě bylo, že jsem si nedokázal ověřit pravost teorií, které jsou pravděpodobně totální nesmysl.
Související novinky - Da Vinciho kód (1)
Na Plovárně s Danem Brownem
(Book of the Year)
Kniha Da Vinciho kód v seznamech
v Přečtených | 12 480x |
v Mé knihovně | 2 679x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
vraždy smrt tajemno zfilmováno thrillery tajemství dobrodružství kryptografie, šifrování konspirační teorie Leonardo da Vinci převoři, převorkyDan Brown také napsal(a)
2018 | ![]() |
2013 | ![]() |
2010 | ![]() |
2008 | ![]() |
2005 | ![]() |
Ačkoliv jsem první díl série nečetla, v této knize jsem se zorientovala bez větších problémů. A jsem na rozpacích. Šifra mistra Leonarda je čtivá a nabízí nápady a teorie, nad nimiž se člověk zamyslí. Ve vší té snaze předložit jednu konspiraci a senzační odhalení za druhým ale Dan Brown poněkud pozapomněl na mnohem důležitější věci, jako je například prokreslení postav. Ty celou dobu šustí papírem a vztahům mezi nimi nejde uvěřit. Takže na jedno přečtení ano, ale ke knize bych se znovu nevracela. To ostatně platí i o stejnojmenném filmu z roku 2006, který stejně jako knižní předloha spadá do vod čistého průměru.