Robert De Niro přehled
John Parker
Od sedmdesátých let patří k nejžádanějším mužům Hollywoodu. Býval dvorním hercem Martina Scorseseho. Hrál pro Francise Forda Coppolu, Eliu Kazana, Michaela Cimina, nezalekl se Terryho Gilliama nebo Roberta Rodrigueze. Talent osvědčil v gangsterce, muzikálu, sociální satiře, v komických rolích stejně jako v úloze maniaků. Talentovaný, pracovitý, proslulý vztahy s krásnými ženami. Jaký je doopravdy Robert de Niro?... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 2011 , Československý spisovatelOriginální název:
Robert De Niro - Portrait of a Legend, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Robert De Niro. Přihlašte se a napište ho.

Řekla bych, že po přečtení toho vím ještě méně o Robertovi, než předtím. Není to chyba knihy. Autor se opravdu snažil nějak sesumírovat jeho filmy, jeho život. Ale, psát o hvězdě, která je tak extrémně skoupá na slovo, prostě nebyl dobrý nápad. O soukromí se člověk nedozvěděl vůbec nic. Sice se Robertovi vůbec nedivím, že si chce nechat svůj život pro sebe, ale potom bych se asi dvakrát rozmyslela, o kom budu ten životopis psát. Ještě jsem neviděla herce, který by o sobě mluvil tak extrémně málo, a opravdu si do soukromí nikoho nepustil. Autor to sice nahrazuje jeho filmografií, ale nejedná se o žádné perličky z natáčení, nýbrž spíš o to, jaké machinace okolo jakého filmu vůbec byli. Což je pro mě nedostačující. Sice nejsem zase tak velký fanoušek, ale v podstatě vůbec nic o jeho životě nevím. Je to trochu zklamání, i když opravdu snaha byla.

Hezky napsané shrnutí kariéry mého oblíbeného herce. Spousta skutečností o něm mě překvapila. A že do roku 2008 hrál v 75 filmech, to je neuvěřitelné číslo.
Kniha Robert De Niro v seznamech
v Mé knihovně | 25x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Na charakterový příborník. Přeborník. Rezident, bez derniér. Svého času nezadržitelný motor, kmotr bránící tempo temna, (ch)rám rodiny. Berte ho, rabiáta filmových příbytků, beze zbytku. Od nártu po nitro.