přehled
1. kniha série Ritus. Francie, 1764. Obyvatele Gévaudanu děsí neznámá bestie, která loví a zabíjí muže, ženy i děti. Král veřejně vypíše na hlavu netvora vysokou odměnu. Vatikán naopak vyšle potají agenty, kteří sledují vlastní tajemné cíle. Také lovec Jean Chastel se zúčastní lovu na netvora. Přitom se neustále setkává s tajemnou a energickou abatyší Gregorií. Ani jeden z nich netuší, že jsou jenom figurkami ve strašlivé hře, která neskončí ani po více než 200 letech… Markus Heitz tentokrát opustil reálie tradiční fantasy a „střihnul“ si akční hororový thriller, ale už po pár stranách zjistíte, že změna nebyla vůbec na škodu, protože autor opět stvořil vynikající příběh. Přeložil Zdeněk Sladovník.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ritus. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 29 komentářůSouvisející novinky - Ritus (0)
Kniha Ritus v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 384x |
| ve Čtenářské výzvě | 7x |
| v Doporučených | 28x |
| v Mé knihovně | 194x |
| v Chystám se číst | 117x |
| v Chci si koupit | 35x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Markus Heitz také napsal(a)
| 2005 | Trpaslíci |
| 2008 | Ritus |
| 2016 | Triumf trpaslíků |
| 2009 | Osud trpaslíků |
| 2005 | Válka trpaslíků |

76 %
91 %

(SPOILER) Zajímavé téma a poutavý začátek knihy, ale pak jde kvalita dolů. Dělení knihy na dvě časové linie vede k tomu, že se v knize vlastně nic nevyřeší. Je jasné, že kniha je plánována na dva díly, ale po dočtení první vlastně člověk má pocit, jako by film skončil v polovině scény. Snad druhá kniha můj první zážitek vylepší. Po Trpaslících je toto jasné zklamání,
Dějová linka 18. století je ta lepší. Kdyby se celá kniha věnovala této lince a pořádně rozpracovala charaktery, mohl by to být skvělý komorní příběh s několika zvraty. Takhle se příběh vleče, nic se vlastně moc neděje. Postavy se chovají nelogicky, několik událostí se stane mimo obraz, zvraty kolem mladých milenců jsou na hraně logiky a celé to působí hrozně marně.
Dějová linie v moderním světě je na tom s logikou ještě hůře. Sledujeme příběh mladého muže, který je asi vlkodlak, hybrid, vylepšený? Který má téměř neomezené zdroje, stojí nad zákonem a důsledky jeho činů ho trápí pouze pro dokreslení scény. Reálně však se tento úžasný lovec plácá ve svém lovu, nic neví a chová se zbytečně odtažitě ke každému, kdo by mohl pomoci vyjma svého "sluhy". Pokud už to jeho rodina dělá 200 let, čekal bych, že budou znát velké hráče. Ale ne. Čtenář tak má pocit, že sleduje zajímavý příběh, ale z pohledu někoho po lobotomii o kom víte, že by měl být super, ale příliš super není.