Rieky Londýna přehled

Ben Aaronovitch

Rieky Londýna série

Jedna z najúspešnejších mestských fantasy za posledných desať rokov! Keď sa Peter Grant zamestnal u londýnskych strážcov zákona, netušil, že na britskej polícií existuje akési zvláštne oddelenie mágie a nadprirodzených javov. Po nečakanom stretnutí s duchom sa však stane prvým učňom inšpektora Nightingala, jediného predstaviteľa tohto zvláštneho útvaru. A ešte ako zelenáč musí nielenže riešiť dva zdanlivo nesúvisiace zločiny a zistiť, čo robí z obyčajných ľudí krutých zabijakov, ale okrem toho aj sprostredkovať mier medzi dvoma bohmi rieky Temže, ktorí sú na vojnovej nohe.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2021 , Slovart (SK)
Originální název: Rivers of London, 2011

Co říkají o knize uživatelé?

Příběh sleduje mladého policistu Petera Granta, který se zaplete do vyšetřování podivné vraždy. Zjistí, že Londýn skrývá tajemství magie a nadpřirozených bytostí. Spolu s inspektorem Nightingalem se snaží odhalit zločince a osvojit si magické dovednosti. Kniha kombinuje detektivní prvky s britským humorem a atmosférou města, což přitahuje čtenáře. Někteří ocení lehkost a vtip, jiní kritizují zmatek v závěru a pomalejší tempo. Celkově se jedná o zábavné čtení s potenciálem pro další díly. Více v komentářích.

Komu by se kniha Rieky Londýna mohla líbit?

• Fanoušci detektivních příběhů s magickými prvky
  • Čtenáři, kteří mají rádi britský humor
  • Milovníci Londýna a jeho reálií
  • Čtenáři hledající lehkou fantasy s napětím

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rieky Londýna. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Selve
předevčírem

Na tuto knihu jsem narazil úplnou náhodou a musím říct, že nelituji. Děj mě bavil od začátku do konce, navíc jako někdo, kdo má Londýn rád jsem si užíval i pasáže s popisem města. Děj byl alespoň pro mne zajímavý vyhovuje mi i styl psaní autora. Jako milovník urban fantasy vřele doporučuji ;)

všech 316 komentářů

Související novinky - Rieky Londýna (1)

Knižní novinky (40. týden)

03.10.2021

Ocenění knihy (1)

2015 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Nejlepší fantasy a horor)

Kniha Rieky Londýna v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 842x
v Mé knihovně598x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi