Řeky Londýna

Ben Aaronovitch

přehled

Jedna z nejúspěšnějších městských fantasy uplynulého desetiletí vás zavede do Londýna, ve kterém u policie slouží čarodějové a po ulicích se prohánějí zlovolní duchové či božstva na válečné stezce. Jmenuji se Peter Grant. Ještě nedávno jsem byl obyčejný četnický zelenáč v řadách londýnské Metropolitní policie. Jedné noci jsem se ale při vyšetřování jisté vraždy pokusil získat svědeckou výpověď od muže, který byl sice mrtvý, ale jinak znepokojivě výřečný, což mi zajistilo pozornost vrchního inspektora Nightingalea, posledního čaroděje Anglie. A právě tehdy začal můj příběh. Nyní jsem policejní detektiv a čarodějův učeň, první učedník za padesát let, a můj svět už není zdaleka tak jednoduchý, jak býval.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2015 , Argo
Originální název: Rivers of London, 2011

Co říkají o knize uživatelé?

Příběh sleduje mladého policistu Petera Granta, který se zaplete do vyšetřování podivné vraždy. Zjistí, že Londýn skrývá tajemství magie a nadpřirozených bytostí. Spolu s inspektorem Nightingalem se snaží odhalit zločince a osvojit si magické dovednosti. Kniha kombinuje detektivní prvky s britským humorem a atmosférou města, což přitahuje čtenáře. Někteří ocení lehkost a vtip, jiní kritizují zmatek v závěru a pomalejší tempo. Celkově se jedná o zábavné čtení s potenciálem pro další díly. Více v komentářích.

Komu by se kniha Řeky Londýna mohla líbit?

• Fanoušci detektivních příběhů s magickými prvky
  • Čtenáři, kteří mají rádi britský humor
  • Milovníci Londýna a jeho reálií
  • Čtenáři hledající lehkou fantasy s napětím

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řeky Londýna. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

martin9072
12.12.2025

Na Řeky Londýna mě upozornila lektorka angličtiny a jsem za tenhle tip rád. Urban fantasy mě baví, styl psaní je super, ich-forma mi v tomhle případě nevadila. Oceňuju odlehčený styl psaní, sem tam hlášku, při čtení jsem se velmi často přiblble usmíval. Přesto, že reálie Londýna moc neznám, jsem se neztrácel. Představa magie v moderním světě, která ničí elektroniku, představa lidsky vyobrazených božstev, pro mě paráda. Suma sumárum, spokojenost.

všech 318 komentářů

Související novinky - Řeky Londýna (1)

Knižní novinky (40. týden)

03.10.2021

Ocenění knihy (1)

2015 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Nejlepší fantasy a horor)

Kniha Řeky Londýna v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 863x
v Mé knihovně602x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi