Nejodlehlejší stanice přehled
Řeky Londýna (Peter Grant) série
0. díl >
Jedná se o knihu #5,5 v sérii "Řeky Londýna". Příběh se odehrává mezi "Záludné léto" a "Strom viselců". Na lince Metropolitan se začínají dít divné věci. Vyděšení cestující volají na tísňovou linku, že byli v tlačenici napadeni zvláštně oděnými lidmi, kteří se jim pokoušeli předat naléhavý vzkaz... Oběti útoků však při dalším dotazování nejsou schopni policii vysvětlit, o co přesně šlo, a během chvíle se jim střet vykouří z hlavy. Seržant Jaget Kumar, příslušník dopravní policie známý ze Šepotu v podzemí, se promptně obrací na Petera Granta, protože případy vykazují neklamné znaky působení nadpřirozených sil. Zjistit, co jsou oni duchové zač a proč zasévají takový zmatek mezi nevinné Londýňany, se Peterovi pokusí jeho mladičká a magicky nadaná sestřenice Abigail, věrný pes Toby a samozřejmě inspektor Nightingale coby klidná síla v pozadí. Vyšetřování se z metra záhy přenese na zdánlivě idylická londýnská předměstí, která se opět ukážou být semeništěm podivností, nad nimiž zůstává rozum stát a při nichž tuhne krev v žilách.... celý text
Originální název: The Furthest Station, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejodlehlejší stanice. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 41 komentářůSouvisející novinky - Nejodlehlejší stanice (2)
10 nejprodávanějších eknih (listopad)
03.12.2018
Knižní novinky (10. - 23. září)
10.09.2018
„...je úžasné, jak i v tom nejnapěchovanějším vagonu metra vám dokáže policejní uniforma vydobýt dobrých deset centimetrů osobního prostoru navíc. (Nejodlehlejší stanice)“
„Jen to, že najdete tělo, neznamená, že o pár metrů dál nenajdete další. (Nejodlehlejší stanice)“
všech 6 citátů najdete u autoraKniha Nejodlehlejší stanice v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 307x |
| ve Čtenářské výzvě | 38x |
| v Doporučených | 6x |
| v Mé knihovně | 201x |
| v Chystám se číst | 89x |
| v Chci si koupit | 48x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Ben Aaronovitch také napsal(a)
| 2015 | Řeky Londýna |
| 2016 | Měsíc nad Soho |
| 2016 | Šepot podzemí |
| 2017 | Prokleté domovy |
| 2017 | Záludné léto |

73 %
87 %

Čteno původně jako jednohubka, která mi mělo doplnit či rozšířit děj předcházející knihy, místo toho ale neuzavřela ani to, co sama otevřela. A znovu ve mně vyvolala otázku, zda autor britské normální policisty a jejich metody poněkud neshazuje (že i na ty základní, neparanormální, věci musí přijít paranormální "specialista"). Přesto, zajímavé prostředí, pěkně vymyšlená zápletka a svižné čtení.