Radio Silence přehled
Frances je pilná studentka a nikdo a nic jí nesmí stát v cestě na vysněnou univerzitu. Ani přátelé, vina nebo tajemství – dokonce ani to, kým ve skutečnosti je. Pak ale díky jednomu podcastu potká Aleda a poprvé v životě se nebojí být sama sebou. Když se křehká důvěra mezi nimi rozpadne, Frances se najednou potácí mezi tím, kým byla, a tím, kým se touží stát. A pochopí, že se musí postavit své minulosti. Přiznat, proč zmizela její kamarádka a Aledova sestra Carys. K tomu ale bude Frances potřebovat veškerou odvahu, kterou v sobě dokáže najít.... celý text
Originální název: Radio Silence, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Radio Silence. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 22 komentářůSouvisející novinky - Radio Silence (1)
Pozlacená, Všemi smysly a další knižní novinky (30. týden)
21.07.2024
Kniha Radio Silence v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 129x |
| ve Čtenářské výzvě | 22x |
| v Doporučených | 8x |
| v Mé knihovně | 76x |
| v Chystám se číst | 81x |
| v Chci si koupit | 19x |
| v dalších seznamech | 5x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Alice Oseman také napsal(a)
| 2019 | Srdcerváči. Kniha 1 |
| 2014 | Solitaire |
| 2019 | Srdcerváči. Kniha 2 |
| 2022 | Bez lásky |
| 2020 | Srdcerváči. Kniha 3 |

86 %
73 %

(SPOILER) Knížce se musí nechat, že má vážně neotřelý a originální příběh. Ale u toho plusy asi končí.
Děj mě nevtáhl, nevytvořila jsem si s postavami pouto, bylo to celé takové po povrchu. Xkrát se v příběhu řeší, jak se Frances cítí s Aledem sama sebou a že hlavně může být sama sebou, ale prakticky to vidíme jen v tom, že si dovolí nosit, co chce a sdílí s ním převážně zájem o podcast. Ten zbytek je popsán v jedné nebo dvou větách, které zahrnují, že spolu sledují filmy, jedí a podobně.
Její nová kamarádka Raine je v ději jen proto, aby jí dělala status nové kamarádky. V zásadě o ní nic nevíme, pouto spolu nijak zvlášť neprohlubují, i proto je s podivem, že by se pro Frances až přetrhla.
Vztah Aleda a Carys s jejich matkou je pro čtenáře záhadou, matčino chování je nevysvětleno a s ní související závěr knihy ničemu rozhodně nepomohl.
Celý děj je strašně zvláštně poskládaný, jako by autorka chtěla vypíchnout pár důležitých věcí (ne-důležitost vzdělání, kariérní možnosti mladých lidí, ztracenost studujících a dospívajících, přátelská láska) a zabalila je do omáčky, kterou ovšem zapomněla ochutit a možná i dovařit.
Tři hvězdičky jen za originální námět, bez něj by to bylo na míň. Od této autorky je to již má třetí kniha, ale žádná z nich pro mě nedosáhla takové úrovně, abych si ji přečetla znovu.