Rod nebes a dechu přehled
Půlměsíční město série
Bryce Quinlanová a Hunt Athalar se snaží vrátit do normálu - možná zachránili Crescent City, ale vzhledem k tomu, že se v jejich životech v poslední době odehrálo tolik otřesů, chtějí si hlavně odpočinout. Zpomalit. Zjistit, co je čeká v budoucnosti. Asteriové zatím drží slovo a nechávají Bryce a Hunta na pokoji. Ale s tím, jak rebelové oslabují moc Asteriů, roste hrozba, kterou vládci představují. Jak jsou Bryce, Hunt a jejich přátelé vtahováni do plánů rebelů, volba se stává jasnou: mlčet, zatímco jsou ostatní utlačováni, nebo bojovat za to, co je správné. A mlčení jim nikdy moc nešlo. Sexy, akcí nabitý strhující příběh o světě, který se chystá explodovat – a o lidech, kteří udělají cokoli, aby ho zachránili.... celý text
Originální název: House of Sky and Breath, 2022
Co říkají o knize uživatelé?
Druhý díl série Půlměsíční město přináší napínavý a akční příběh. Hlavní postavy, Bryce a Hunt, se ocitají v nebezpečné situaci, kdy musí čelit mocným Asteriům. Autorka Sarah J. Maas opět dokazuje svůj talent pro vytváření komplexních zápletek a emocionálních momentů. Kniha je plná zvratů, ale také se objevují kritiky na zdlouhavé pasáže a přehnanou erotiku. Přesto si čtenáři užívají napětí a touhu po dalším pokračování. Více v komentářích.
Komu by se kniha Rod nebes a dechu mohla líbit?
- Fanoušci urban fantasy
- Čtenáři, kteří mají rádi akční příběhy
- Milovníci komplexních zápletek
- Čtenáři, kteří ocení silné ženské postavy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rod nebes a dechu. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 209 komentářůSouvisející novinky - Rod nebes a dechu (3)
Most sebevrahů, Jelení vršek a další knižní novinky (47. týden)
20.11.2022
10 nejprodávanějších eknih (říjen)
14.11.2022
Vychází Rod nebes a dechu, Pavouk a další knižní novinky (42. týden)
16.10.2022
„„Naše láska je silnější než čas a překoná jakoukoli vzdálenost. Naše láska dosáhne za hvězdy i světy. Znovu tě najdu. Slibuju.” - str. 789“
„"Promarníme strašně moc času. Možná je to kletba nás nesmrtelnejch. Vnímáme čas jako luxus, jako nekonečnej oceán." (Ithan Holstrom)“
Ocenění knihy (1)
2022 -
Goodreads Choice Awards
(Best Fantasy)
Kniha Rod nebes a dechu v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 52x |
| v Přečtených | 1 545x |
| ve Čtenářské výzvě | 186x |
| v Doporučených | 116x |
| v Mé knihovně | 791x |
| v Chystám se číst | 461x |
| v Chci si koupit | 208x |
| v dalších seznamech | 17x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
drogy sex přátelství, kamarádství magie, kouzla láska erotika záhady tajemství násilí vzpoura městská (urban) fantasy víly, rusalky paralelní světy padlí andělé pro dospívající mládež (young adult) ztráta blízkých vulgarismy, nadávky romantasySarah J. Maas také napsal(a)
| 2015 | Skleněný trůn |
| 2016 | Dvůr trnů a růží |
| 2017 | Dvůr mlhy a hněvu |
| 2016 | Královna stínů |
| 2020 | Rod země a krve |

53 %
82 %

(SPOILER) Já tu Maas miluju a nenávidím, panebože. TA SCÉNA S HUNTEM A NOVOU SVATOZÁŘÍ BYLA JAKO FAKT NUTNÁ? FAKT?!
Dva největší twisty jsem měla vyzrazené kvůli fanartům nebo marketingu třetího dílu, což mě fakt štve, protože jinak bych ty poslední kapitoly valila bulvy mnohem víc - což jsem teda dělala tak jako tak, protože Maas to napětí prostě umí vystavět. Uf. Mele se to tady od začátku do konce a jo, místy mě trochu nebavily Tharionovy části a to, že se zase všechno točí kolem Daniky, ale strašně mě bavil vývoj vztahů mezi postavami, jak se věci měnily oproti jedničce, že to Cormac nedá, jsem tušila a bylo mi to jasný v momentě, kdy s Ruhnem uzavřeli příměří (i tak jsem to ořvala), ale jsem fakt, FAKT ráda, že to přežil Ithan, tam jsem už několikrát čekala, že bude po něm, a prostě ta jedna bomba za druhou na konci, aaaa. Nevím, jestli dát čtyři, nebo pět hvězdiček, protože pár věcí mě tu přece jen trochu zaráželo. Ale SAKRA, miluju její knihy. Dejme 4,5* a jsem strašně zvědavá na další díl.