První láska, poslední pomazání přehled
McEwanova kniha, oceněná cenou Somerseta Maughama, se v povídkové formě poněkud lyrickým způsobem vypořádává s řadou tabuizovaných témat, jakými jsou kupříkladu sexuální zneužívání či incest, a ukazuje svět v jeho často kruté a tragické podobě. Hrdiny jedné z nejlepších autorových knih jsou lidé nacházející se na okraji lidské společnosti, jejich někdy až otřesně tklivá doznání, černý humor a skrytá, tajemná ironie. McEwanowa prvotina tak mnohdy připomíná jakéhosi průvodce, který nás provede oblastí přináležející spíše odvrácené straně lidské existence.... celý text
Originální název: First Love, Last Rites, 1975
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize První láska, poslední pomazání. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 51 komentářůSouvisející novinky - První láska, poslední pomazání (0)
Kniha První láska, poslední pomazání v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 326x |
| ve Čtenářské výzvě | 40x |
| v Doporučených | 12x |
| v Mé knihovně | 164x |
| v Chystám se číst | 111x |
| v Chci si koupit | 27x |
| v dalších seznamech | 3x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
prvotina povídky zfilmováno anglická literatura zneužívání černý humor incest ironie sexuální úchylky, deviaceČást díla
Doma je doma 1975 |
Motýli 1975 |
Pédéesko 1975 |
Poslední den léta 1975 |
Převleky 1975 |
Ian McEwan také napsal(a)
| 2008 | Pokání |
| 2007 | Na Chesilské pláži |
| 2020 | Betonová zahrada |
| 2015 | Myslete na děti! |
| 2021 | Stroje jako já |

88 %
78 %

Až zajímavé, jak to připomíná Strašidla od Palahniuka. Podobná témata mě oslovovala tehdy a děje se to i nyní. Nějaké povídky mě neoslovovali vůbec. Nějaké dost. Nějaké byly dosti zvrácené.