Jiskra Věčného plamene přehled
Penn Cole

Prokletí Spřízněných série
1. díl
Když vzplanou stará tajemství, všechno kolem shoří. Světu smrtelných vládnou krutí Dědicové, potomci samotných bohů, kteří kdysi osídlili devět říší Emarionu. Diem Bellatorová se pokouší nevyčnívat, ale v skrytu duše touží opustit svou chudou, uzavřenou vesnici. Když náhle zmizí její matka, která skrývala nebezpečné tajemství, Diem se naskytne nečekaná příležitost vstoupit do temného světa královské rodiny Dědiců a začít rozplétat klubko záhad, jež za sebou matka zanechala. Na každém kroku ji sleduje pohledný, záhadný nástupce umírajícího krále. K tomu je tu skupina smrtelných, která se ji pokouší zlákat, aby se i ona zapojila do blížící se občanské války. Diem se musí naučit orientovat v nepsaných pravidlech lásky, moci a politiky, aby zachránila nejen svou rodinu, ale s ní i všechny smrtelné. Jiskra Věčného plamene je první knihou čtyřdílné fantasy série Prokletí Spřízněných. V tomto romantickém epickém příběhu vás čeká pomalu se rozvíjející vztah mezi nepřáteli. Zaujme milovníky magie, draků, napětí a přátelského popichování a oblíbí si jej především čtenáři knih Dvůr trnů a růží, Z krve a popela, Zmije a křídla noci nebo Čtvrté křídlo.... celý text
Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: 2025 , JotaOriginální název:
Spark of the Everflame, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jiskra Věčného plamene. Přihlašte se a napište ho.

O této knize se hodně mluvilo a mluví a já jsem si říkala co na ní je tak extra zajímavého? Diem po ztrátě své matky stojí před těžkým rozhodnutím - zda se i dál věnovat léčitelství a nebo jít jinou cestou. K tomu se dozví o tajné skupině, kteří bojují proti Dědicům (skoro nesmrtelní, kteří ovládají magii). Když se Diem dostane do města Dědiců a jejich paláce tak mezi ní a princem proběhne neznámá magie.
Jako fantasy příběh s romantickou linkou je tato kniha fajn. Mě osobně tam, ale rušilo několik věcí a to stále opalování jak Dědicům nezáleží na životě smrtelných a také se stále zmiňovalo zmizení matky Diem.
Šmírák, Omamný med a další knižní novinky (10. týden)
02.03.2025
Kniha Jiskra Věčného plamene v seznamech
v Mé knihovně | 199x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
draci magie, kouzla pro ženy pro dívky romantika pro dospívající mládež (young adult) romantasyAutorovy další knížky
2023 | ![]() |
2025 | ![]() |
Tak tohle byla pecka! Romantasy se vždycky hodně bojím, protože je tu bohužel obrovské riziko, že hlavní hrdinka bude totální naivní koza. A teď je to čím dál častěji. Ale tohle je výjimka potvrzující pravidlo a já jsem si upřímně oddychla.
Diem není dokonalá, ale rozhodně není hloupá. Lehce rozpolcená a neví, na jakou stranu se přidat, ale hloupá rozhodně není.
Magie je v tomhle příběhu dost pomálu, ale to mi taky rozhodně nevadí. Já nepotřebuji spoustu víl, upírů a podobných stvoření, naopak oceňuji originalitu a odlišnost, což zde rozhodně bylo.
Romantická linka byla a stále je jasná, ač v prvním díle prim rozhodně nehraje. Opět - za mě obrovské plus.
A co tu tedy hlavní roli hrálo, když ani ne tolik fantasy a ani ne tolik romantika? Intriky. A to já MI-LU-JU!! Takové to kujme pikle, pikle kujme, jojoo, to je něco na mě! Spokojenost obrovská.
Konec je otevřený, pořádně navnadí na další díly a já můžu říct jediné - perte sem další díly!!