Kronovy děti přehled
Projekt Kronos série
Downtown se hroutí. Rodiny jsou unášeny ze svých domovů. Mafie přebírají vládu nad městem, zatímco hlídky Radniční gardy patrolují v ulicích s jediným rozkazem: udržet Downtownery na uzdě, dokud za ně Nákaza nedokončí jejich špinavou práci. Občanská válka je na spadnutí. A pokud padne Downtown, pak celé Attiona City padne s ním. Ve své nejtemnější hodině se město obrátí o pomoc ke třem posledním hrdinům, kteří mu zbývají: Davidu Foxovi, zvláštnímu agentovi ochotnému udělat cokoli, aby odhalil pravdu o smrti svého přítele; sirotkovi Lucovi Scarpovi, jenž utíká před nejmocnější organizací světa; a Jasonu Blakeovi, poslednímu Downtownerovi, který nechce své město vidět v plamenech.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Názory na knihu jsou rozmanité a reflektují různé čtenářské zkušenosti. Někteří čtenáři vyzdvihují akční prvky a napínavý děj, který se v druhé polovině knihy rozvíjí. Jiní však kritizují zmatek v postavách a chaotické skákání v čase, což ztěžuje sledování příběhu. Většina se shoduje, že kniha má své silné momenty, ale také slabší části, které mohou odradit. Celkově se zdá, že očekávání od pokračování se liší a ne každý byl spokojen s tím, jak příběh pokračuje. Více v komentářích.
Komu by se kniha Kronovy děti mohla líbit?
- Čtenáři, kteří mají rádi akční sci-fi
- Fanoušci komplexních příběhů s mnoha postavami
- Milovníci napínavých zvratů a tajemství
- Čtenáři, kteří preferují hluboké psychologické profily postav
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kronovy děti. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 55 komentářůSouvisející novinky - Kronovy děti (1)
Knižní novinky (19. týden)
05.05.2019
Kniha Kronovy děti v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 13x |
| v Přečtených | 336x |
| ve Čtenářské výzvě | 40x |
| v Doporučených | 29x |
| v Mé knihovně | 212x |
| v Chystám se číst | 169x |
| v Chci si koupit | 77x |
| v dalších seznamech | 7x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Pavel Bareš také napsal(a)
| 2017 | Projekt Kronos |
| 2020 | Meta |
| 2019 | Kronovy děti |
| 2021 | Kronův odkaz |
| 2023 | Lenochod Jimmy & jeho backup band |

86 %
28 %

Pavel Bareš píše strhujícím stylem, takže navzdory nemalé tloušťce románu příběh svižně ubíhá. Hodně tomu napomáhá i střídání perspektiv více postav, z nichž zdaleka ne všichni mají čisté a milé duše. Jako výtku bych snad uvedla jen to, že román může ze začátku působit poněkud matoucím dojmem, zejména pokud čtenář v mezičase zapomněl, co se stalo v jedničce. Jako pokračování však nezklamal a rozjetý příběh ještě více - a slibně - rozvíjí. Navíc superhrdinských záležitostí je v české beletrii pořád tak málo, takže už za to má ode mě tato série plusové body navíc.