Knihkupectví s vůní koláčků přehled

Knihkupectví s vůní koláčků
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/558315/bmid_pristav-snu---knihkupectvi-s-vuni-kolacku.jpg 4 42 42

Přístav snů série

< 2. díl

Prosluněné letní dny v přímořském městečku Dream Harbor plynou stejně pokojně jako Hazelin život. Zanedlouho jí bude třicet a už od střední pracuje v útulném knihkupectví proslulém nejenom knihami, ale také lahodnými skořicovými koláčky. Poklidný život se jí však obrátí naruby, když v jedné z knih objeví záhadný vzkaz. A zanedlouho se začnou objevovat další. Hazel se rozhodne vydat po stopě indicií a obrátí se o pomoc na Noaha, pohledného majitele místní turistické kanceláře. A zatímco pátrají po autorovi podivných vzkazů a užívají si léta, jejich vzájemná přitažlivost se postupně mění v něco hlubšího. Je ale možné, aby se notorický svůdník změnil?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis

The Cinnamon Bun Book Store, 2024

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Knihkupectví s vůní koláčků. Přihlašte se a napište ho.

nela3812
09.05.2025 3.5 z 5

Druhý díl série z Dream Harbor mě mile překvapil a rozhodně hodnotím lépe než první knihu. Jsem ráda, že jsem to se sérii nevzdala hned na začátku ještě tomu dala šanci.

Autorka opět skvěle vykreslila atmosféru maloměsta – útulného, a tentokrát voňavého po skořicových koláčcích. Také plného známých tváří a míst, ke kterým jsem se moc ráda vrátila. Léto a přicházející podzim v Dream Harbor působí jako idylka.

Příběh Hazel a Noaha působí přirozeněji a jejich chemie mi byla mnohem sympatičtější než u předešlé dvojice. Noah je charismatický, akční a vtipný sympaťák. Rachel je spíše klidnější, sečtělá a trochu uzavřená. Navzájem se ale hezky doplňují. Změna jejich vztahu z přátelského na milostný mě bavila. Jediné, co mi nesedělo, byly intimní scény – přišly mi zbytečně uspěchané a často působily trochu nuceně. Autorka to v tomto ohledu trochu přepískla a moc tlačila na pilu.

Co se mi tentokrát opravdu líbilo, byl nápad se vzkazy ukrytými v knihách, který přinesl drobnou dávku tajemství a originality. Autorka do svých příběhů evidentně ráda zaplétá drobné detektivní linky, a mě to moc baví. Na pozadí romantického příběhu je to příjemný doplněk a vlastně i zajímavá vedlejší zápletka. Měla jsem opět několik tipů, kdo by tímto "záškodníkem" mohl být, ale pravda byla někde jinde. Autorce se tajemství povedlo udržet nejen před hlavní hrdinkou, ale troufám si říct, že i před většinou čtenářů.

Celkově to bylo příjemné čtení, které potěší fanoušky pohodových romancí. A jako bonus dostanete i lehké dobrodružství.

Hodnocení: 3,5/5

Ivuska.09
23.04.2025 2.5 z 5

Souhlasím, že erotických scén je v tomto příběhu až moc. Zápletka s tajnými vzkazy pak kvůli tomu značně ustupuje do pozadí... Jinak jsem si ale návrat do městečka Dream Harboru užila!

yonda
20.04.2025 1 z 5

První (podzimní) příběh z této plánované tetralogie byl vcelku příjemný. Tady jako by se spisovatelka rozhodla dát se na dráhu autora erotických románů. Nic proti, ale bylo by lepší , udělat to za hranicemi Dream Harboru a necpat erotické scény do každé kapitoly! Také křečovitá snaha o korektnost byla při nejmenším přehnaná. Dát do jedné sociální bubliny heterosexuály, homosexuály, bisexuály, lesbičky a they/them je fakt až moc....Hvězdička ode mě je vlastně za obálku.

Žebříček nejprodávanějších knih (14. týden)

15.04.2025

Laurie Gilmorová - Knihkupectví s vůní koláčků

31.03.2025

Letní slunovrat, Vládci smrti a další knižní novinky (13. týden)

23.03.2025

Kniha Knihkupectví s vůní koláčků v seznamech

v Mé knihovně96x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

2024  69%Kavárna s vůní perníčků
2025  73%Knihkupectví s vůní koláčků