Vysoký účet přehled
Případy vrchního inspektora Gamache série
Když se v bistru ve Three Pines najde ve stěně sto let stará, ručně nakreslená mapa, nejdřív se zdá, že jde o pouhou kuriozitu, ale čím důkladněji ji obyvatelé vesnice zkoumají, tím podivnější jim připadá. Armanda Gamache, který ji dostane jako dárek k prvnímu dni v nové práci, zvláštní mapa fascinuje, avšak to ještě netuší, k jakým hrozným tajemstvím ho nakonec zavede. Na akademii Sûreté, jejímž novým velitelem se Gamache stal, aby pro výcvik budoucích policistů vytvořil zdravější prostředí, dojde k vraždě jednoho z vyučujících a v pokoji s mrtvolou se ze záhadných důvodů najde právě kopie oné staré mapy. A jak vyšetřování postupuje, jednotlivé stopy se jako střelka kompasu čím dál víc stáčejí ke Gamachově třinácté komnatě, kam se bojí vstoupit dokonce i on sám. Jenže aby případ vyřešil a zúčtoval se svou minulostí, nic jiného mu nezbývá.... celý text
Originální název: A Great Reckoning, 2016
Co říkají o knize uživatelé?
Dvanáctý díl série s inspektorem Gamachem opět potěšil čtenáře. Kniha nabízí nostalgické čtení, které spojuje detektivní zápletku s hlubokými lidskými emocemi. Mnozí čtenáři oceňují autorčin styl, který kombinuje napětí s laskavostí a porozuměním. V příběhu se objevují známé postavy a nové výzvy, což přidává na atraktivitě. Závěr překvapil a mnozí se už těší na další pokračování této úspěšné série. Čtení je pro mnohé jako návrat domů, kde se cítí bezpečně a šťastně. Více v komentářích.
Komu by se kniha Vysoký účet mohla líbit?
- Fanoušci detektivních příběhů s hlubokými emocemi
- Čtenáři, kteří si užívají nostalgické návraty do známých světů
- Milovníci literatury s důrazem na psychologii postav
- Ti, kdo hledají příběhy s pozitivním poselstvím
- Čtenáři, kteří ocení propracované zápletky a atmosféru
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vysoký účet. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 96 komentářůSouvisející novinky - Vysoký účet (1)
Knižní novinky (46. týden)
08.11.2020
2016 -
Agatha Award
(Best Contemporary Novel)
Kniha Vysoký účet v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 404x |
| ve Čtenářské výzvě | 46x |
| v Doporučených | 28x |
| v Mé knihovně | 284x |
| v Chystám se číst | 147x |
| v Chci si koupit | 34x |
| v dalších seznamech | 7x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Louise Penny také napsal(a)
| 2014 | Zátiší |
| 2014 | Vražedný chlad |
| 2015 | Nejkrutější měsíc |
| 2017 | Hladový duch |
| 2017 | Pohřběte své mrtvé |

94 %
71 %

Všechny knihy této série jsou brilantně napsané, ale tento díl se mi líbil asi nejvíc. Příběh mě táhl neuvěřitelně dopředu, nedalo se přestat číst.