Uzol přehled
Naše Mesto série
V poradí šestnásta kniha Dominika Dána, no chronologicky sa radí na prvé miesto. Odohráva sa tesne pred pádom železnej opony v roku 1988. Richard Krauz práve nastúpil na oddelenie vrážd ako detektív a rieši hneď prvú vraždu robotníka v ropnej rafinérii. Na oddelení ešte nepracuje Chosé, Kuky, ani Canis. Z budúcej partie tam Richard našiel len Burgera a Hanzela, ktorí sa rozhodli vychovať z neho detektíva podľa vlastných predstáv. Krauz preto zanedbáva manželku Sylviu, aj malú dcéru a zostáva v práci ešte dlhšie do noci než predtým. Ďalšia vražda, tentoraz pilota nadzvukových stíhačiek, sa stala v bizarnom prostredí medzi ostnatými drôtmi tiahnucimi sa pozdĺž štátnej hranice so západným svetom. Táto vražda však má zničiť Krauzovu kariéru už v zárodku...... celý text
Originální název: Uzol, 2012
Co říkají o knize uživatelé?
Audiokniha 'Uzel' od Dominika Dána přináší fascinující pohled na začátky detektiva Richarda Krauze. Děj se odehrává v období socialismu, kdy se prolínají osobní příběhy s realitou doby. Čtenáři oceňují detailní popis atmosféry a praktiky StB, které jsou v knize zobrazeny s velkou přesností. I když se vražda objevuje až později, příběh je napínavý a poutavý, což mnohé čtenáře motivuje k dalším dílům série. Kniha je hodnocena jako silný politický thriller, který zanechává silný dojem a nutí k zamyšlení o minulosti. Více v komentářích.
Komu by se kniha Uzol mohla líbit?
- Fanoušci detektivních románů
- Čtenáři se zájmem o historické kontexty
- Milovníci audioknih
- Ti, kdo hledají napínavé příběhy s hlubokým poselstvím
- Čtenáři, kteří preferují příběhy z doby socialismu
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Uzol. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 188 komentářůSouvisející novinky - Uzol (0)
Kniha Uzol v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 7x |
| v Přečtených | 1 235x |
| ve Čtenářské výzvě | 143x |
| v Doporučených | 50x |
| v Mé knihovně | 273x |
| v Chystám se číst | 107x |
| v Chci si koupit | 13x |
| v dalších seznamech | 12x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Dominik Dán také napsal(a)
| 2016 | Smrť na druhom brehu |
| 2007 | Cela číslo 17 |
| 2005 | Popol všetkých zarovná |
| 2012 | Uzol |
| 2013 | Básnik |

93 %

Absolutně skvělá detektivka - propletený příběh, skvělé zápletky, výborné zakončení, dojemné, napínavé. Jeden z nejlepších příběhů, co jsem letos četla.