Smrť na druhom brehu přehled
Naše Mesto série
Začiatky deväťdesiatych rokov boli hektickým obdobím nielen na oddelení vrážd, ale v celej spoločnosti. Čo sa dialo v Našom Meste automaticky registrovali aj detektívi, a nielen registrovali, aj riešili, vyšetrovali a vypočúvali. Zo zelenáča Richarda Krauza je samostatne pracujúci detektív a s parťákom Jozefom Fischerom zvaným Chosé riešia jeden prípad za druhým. Tento sa stal na jar 1994 na brehu rieky Morava na úrovni 4. kilometrovníka našli dvaja výrastkovia polozahrabanú, polorozpadnutú mŕtvolu muža. Nič zvláštne, pokojne mohla skončiť v krematóriu a na štátne trovy jej mohli podkúriť - to by ale nesmela mať uprostred čela pravidelný kruhový otvor s priemerom 9 mm. Stačil jeden pohľad a dvojici detektívov bolo hneď jasné, že ho nespôsobil vrták, ale olovo odliate do tvaru guľky. No z akej pištole bola vystrelená a čia ruka ju v tom momente držala, sa dozvedia až po dlhom vyšetrovaní, Chlapci z mord partie sa riadne zapotia, lebo nič nevedia ani o vrahovi, ani o obeti. Mŕtvy chlap nikomu nechýba. Nevedia ani to, že kruhový otvor uprostred čela sa onedlho stane symbolom vybavovania si účtov v podsvetí, ktoré sa práve začína formovať.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Smrt na druhém břehu" je desátým dílem série "Naše Město". Čtenáři oceňují autorovu schopnost vykreslit postavy a atmosféru příběhu. Detektivní zápletka je protkána humorem a napětím. Mnozí čtenáři považují tuto knihu za jednu z nejlepších v sérii, která je zábavná a čtivá. Více v komentářích.
Komu by se kniha Smrť na druhom brehu mohla líbit?
- Fanoušci detektivních příběhů s humorem
- Čtenáři, kteří mají rádi propracované postavy
- Milovníci napínavých zápletek
- Ti, kteří ocení atmosféru devadesátých let
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrť na druhom brehu. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 118 komentářůSouvisející novinky - Smrť na druhom brehu (0)
Kniha Smrť na druhom brehu v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 5x |
| v Přečtených | 740x |
| ve Čtenářské výzvě | 85x |
| v Doporučených | 23x |
| v Mé knihovně | 224x |
| v Chystám se číst | 53x |
| v Chci si koupit | 8x |
| v dalších seznamech | 10x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Dominik Dán také napsal(a)
| 2016 | Smrť na druhom brehu |
| 2007 | Cela číslo 17 |
| 2005 | Popol všetkých zarovná |
| 2012 | Uzol |
| 2013 | Básnik |

89 %
68 %
Smrť na druhom brehu
Skvělý popis ,, divokých devadesátek ,, na Slovensku, podobná situace panovala i v Čechách, jen s tím rozdílem, že chmatáci nejezdili do Rakouska, ale do Německa. Bazary, které končilo kradené zboží rostly jak houby po dešti, podobně to bylo s autobazary, kde šrot z Německa našel své kupce. Noční kluby, herny je stejná kapitola, taky měly booom. V tomto díle řeší kancelář 141 toho podstatně více, mlácení invalidního otce synem gamblerem, zmizení krupiérky z nelegální herny, nález staré mrtvoly na břehu Dunaje , aby toho nebylo málo , mají ve vlastních řadách práskače, který varuje podsvětí před policejními akcemi. DD má skvělý cit pro detail , který nechybí ani v tomto díle. Nakonec prozradím, že práskač byl sám policejní ředitel a nenažranost, chamtivost mu zlámala vaz, samo podsvětí už ho mělo plné zuby.