Cela číslo 17 přehled
Naše Mesto série
Ďalší brilantný triler populárneho Dominika Dána sa opäť opiera o skutočný príbeh z deväťdesiatych rokov. Profesor Puiskailer je odsúdený za vraždu manželky na trinásť rokov. Je internovaný na cele číslo 17 s tromi vrahmi. Riaditeľ väznice sa rozhodne využiť jeho vedomosti na prípravu syna na maturitnú skúšku. Za odmenu prevelí profesora z mangľovne do administratívy. Profesor začne z dlhej chvíle písať pamäti. K jeho zápiskom sa dostane detektív Krauz. Z textu pochopí, že na profesorovom odsúdení nie je niečo v poriadku. Poprosí priateľa Chosého o pomoc. Začne sa pátranie na vlastnú päsť.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Cela číslo 17 je napínavý příběh, který se odehrává ve dvou časových liniích. První sleduje profesora Puskailera, odsouzeného za vraždu, a jeho život ve vězení. Druhá se zaměřuje na vyšetřování vraždy na Štědrý večer, kterou řeší detektiv Krauz. Kniha je plná napětí, vtipných momentů a uvěřitelných postav. Čtenáři oceňují autorovu schopnost udržet zájem až do konce a kvalitní zpracování příběhu. Více v komentářích.
Komu by se kniha Cela číslo 17 mohla líbit?
- Fanoušci detektivních románů
- Čtenáři hledající napínavé příběhy
- Milovníci slovenské literatury
- Ti, kteří ocení propracované postavy
- Posluchači audioknih
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cela číslo 17. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 231 komentářůSouvisející novinky - Cela číslo 17 (0)
Kniha Cela číslo 17 v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 1 334x |
| ve Čtenářské výzvě | 344x |
| v Doporučených | 67x |
| v Mé knihovně | 327x |
| v Chystám se číst | 219x |
| v Chci si koupit | 22x |
| v dalších seznamech | 12x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
detektivní a krimi romány vězení, věznice podle skutečných událostí prolínání minulosti a současnosti slovenské detektivky a krimiDominik Dán také napsal(a)
| 2016 | Smrť na druhom brehu |
| 2007 | Cela číslo 17 |
| 2005 | Popol všetkých zarovná |
| 2012 | Uzol |
| 2013 | Básnik |

90 %
67 %

K propuštění profesora matematiky Kamila z výkonu trestu pomůže náhoda, dostane zápal plic a v šuplíku na pracovišti archiváře ve vězení objeví bachař jeho deník, který si přečte. Deník je napsaný kultivovaně, srozumitelně, čtivě, nemusel by se stydět za knižní vydání. Kamil zde popisuje svůj život v kriminále a vzpomínky z civilního života, kde jsou zajímavé pasáže o zavraždění jeho ženy Julie, za kterou byl neprávem odsouzen na 13 let do vězení. Deník předá bachař detektivovi Krauzovi, ten na vlastní pěst rozjíždí vyšetřování a dojde k odhalení nebezpečné skupiny pedofilních sadistů vedené starostou města. Je objevena soukromá psychitrická léčebna, kam se uklízejí nepohodlné osoby, třeba manželka starosty Nela, která věděla o jeho zvrhlých sadistických hrátkách. Matematik Kamil se také dočká spravedlnosti, po 5 letech je z vězení propuštěn. Opět kvalitní kousek z pera DD. , poslechuto jako audio kniha , přednes Marek Geišberg. Plný počet hvězd.