Sběratel kůží přehled
Jeffery Deaver

Případy Lincolna Rhyma série
Lincoln Rhyme a Amélie Sachsová: kvadruplegický kriminalista se schopností geniální dedukce a začínající policistka. Poprvé se setkali před více než deseti lety při pátrání po Sběrateli kostí a vytvořili legendární tým. Nynější případ je pro ně ale něčím výjimečný – hledají totiž vraha, který se Sběratelem kostí zjevně inspiroval. Jeho plán je vycizelovaný do nejmenších podrobností; jeho vražedná metoda paralyzuje hrůzou celý New York. Své oběti zavleče do podzemní kobky, kde nožem a tetovacím strojkem vytváří na jejich tělech šifrované vzkazy. Místo inkoustu ale používá jed, který obětem přivodí tak kruté bolesti, že smrt vnímají jako vytoužené vysvobození. Rhyme a Sachsová vědí, že je jen otázkou času, kdy Sběratel kůží udeří znovu. Podle jakého klíče své oběti vybírá? Jaké sdělení skrývají vytetované vzkazy? Jakou šílenou misi se pachatel vlastně snaží svým počínáním naplnit? Odpovědi na všechny otázky je třeba najít dřív, než vrah zaměří svou pozornost na další oběť – anebo dokonce na samotného Rhyma a Sachsovou.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2014 , DominoOriginální název:
The Skin Collector, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sběratel kůží. Přihlašte se a napište ho.

Nevím, jestli někdo řekl „nečti jako první tu knížku, kterou série začíná“, ale u Deavera to tak bylo. I proto ji předběhl - bohužel ne zrovna povedený - film, takže čtení jím bylo do jisté míry ovlivněno. Ale ne natolik, aby jakkoli ovlivnilo vnímání projevu páně Jefferyho. Protože v té době už jsem měl za sebou tři Lincolnovky, musel jsem přestát neustále připomínání Rhymeova stavu, ale ne nadarmo se říká, že opakování je matkou moudrosti. Jestliže u Tanečníka jsem psal o jasném „literárním uchvácení“, pak tady už šlo jen o potvrzení správně nastoupené cesty.

Lincoln a Amélie se vrací ve skvělé formě v 11. příběhu od Jefferyho Deawera.
Máte tetování?? Já jo a z toho co jsem četla v této knize jsem měla husí kůži.
Vrah zabíjí své oběti pomocí jedu v tetovacím strojku. No teda!!! A to není všechno! Však si knihu přečtete a uvidíte.
Příběh je zamotaný a zapeklitý a Jeffery vás opět dokonale zmate. Opět tam byl moment, jasny…pachatel odhalen…a opět chyba lávky. A přesně tohle mě na Deawerovi tak moc baví.
Jsem rada, že tuhle serii čtu. Některé díly jsou sice slabší ale to vůbec nevadí. Tohle me prostě baví!
Kniha Sběratel kůží v seznamech
v Přečtených | 1 697x |
v Mé knihovně | 575x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
vraždy americká literatura napětí sérioví vrazi spisovatelé tetování jedy detektivní drsná škola krimi psychologické thrillery kriminální thrilleryAutorovy další knížky
2014 | ![]() |
1999 | ![]() |
2016 | ![]() |
2019 | ![]() |
2000 | ![]() |
Další skvělý a čtivý příběh, další zločinec, který si s Rhymem a jeho týmem hraje jako kočka s myší. Napínavé, čtivé a plné překvapivých zvratů. Mnohokrát si myslíte, že víte, kdo je kdo, že je vše vyřešené a za chvíli je to úplně jinak. Prostě klasický Deaver.