Bretaňské zlato

Jean-Luc Bannalec (p)

přehled

Třetí případ komisaře Dupina. Na rozlehlé solné zahrady na poloostrově Guérande se právě snáší soumrak. Vzduch je prosycen fialkovou vůní fleur de sel, o níž místní obyvatelé tvrdí, že občas vyvolává halucinace. Podobný pocit má i komisař Dupin, když na něj někdo začne nečekaně střílet. Přitom si chtěl v salinách jen prohlédnout několik záhadných sudů, na které ho upozornila Lilou Brevalová, spřátelená novinářka. A pak zmizí beze stopy i Lilou…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2016 , Knižní klub
Originální název: Bretonisches Gold, 2014

Co říkají o knize uživatelé?

Čtenáři si oblíbili nový případ komisaře Dupina, který se odehrává v malebné Bretani. Zajímavé informace o solných zahradách a poklidné vyšetřování přitahují pozornost. Dupinova spolupráce s komisařkou Roseovou přináší svěží dynamiku do příběhu. Atmosféra je příjemná a čtení je pro mnohé relaxačním zážitkem. Více v komentářích.

Komu by se kniha Bretaňské zlato mohla líbit?

• Fanoušci detektivních příběhů s klidným tempem
  • Čtenáři, kteří mají rádi Francii a její kulturu
  • Milovníci postav s osobitým humorem
  • Ti, kdo ocení poutavé popisy krajiny a jídla

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bretaňské zlato. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Lessana
11.04.2026

Zrejme v inom rozpoložení by mi to tak nesadlo, ale v tieto dni mi pomalšie tempo rozprávania, opisy krásnej bretónskej krajiny (ktorú autor určite miluje, cítiť to z každého riadku), miestne legendy a fakty o salinách padli úplne vhod. No a popritom trochu napätia v rámci vyšetrovania, samozrejme. Dupin je sympaťák, už aj Riwal a Kadeg tak akosi viac patria k nemu a čitateľ vníma ich charaktery, Nolwennová je klasa ako vždy, no a rázna komisárka Roseová tomu dodala trochu grády. Páčilo sa mi to.

všech 72 komentářů

Související novinky - Bretaňské zlato (0)

Kniha Bretaňské zlato v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně214x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi