Šest rakví přehled
Případy Kim Stoneové série
Detektiv Kim Stoneová spěchá ke shořelému domu, uvnitř něhož byla nalezena těla dvou dospívajících dětí a jejich rodičů. O život je však nepřipravil požár, ale kulka. A vražednou zbraň drží v ruce matka Helen Daynesová. Případ vyvolá v Kim bolestné vzpomínky na dětství, o to víc chce odhalit pravdu. Poté v Helenině ložnici objeví drobnou, zásadní stopu, která naznačuje, že celou rodinu mohl zabít někdo jiný. Čtyři rakve byly naplněny, ale ještě není konec…... celý text
Originální název: Six Graves, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šest rakví. Přihlašte se a napište ho.

Po přečtení první stránky jsem si řekla "Aha, tak to bude nějaká lest" a v závěru knihy jsem jí málem sama uvěřila a skoro začala ronit slzy
Další báječně napsaná kniha z pera paní Marsonsové.
Šéf inspektorka Kim Stone se svým týmem řeší na první pohled rodinnou tragédii, kterou však záhy šetří jako vraždy. S týmem se vydají po stopách labyrintem rodinných tajemství, lží, intrik, které je nakonec dovedou k vrahovi. Kim však nečelí jen výzvě dopadnout vraha, ale jde jí po krku uprchlý, nebezpečný a tolik obávaný psychopat z minulosti, který netouží po ničem jiném, než zprovodit tuhle zpropadenou policistku ze světa, protože mu v minulosti zhatila jeho dokonalý plán. Ví, jak na ni a má ESA v rukávu, povede se mu nalákat Kim do své pasti a jak to vše dopadne? To vám už nepovím, protože to si zkrátka musíte přečíst! Kniha je opět velmi čtivá, nedá se jen tak odložit a slibuje kupu napětí a skvělé dějové linky.

,,Pořád mám před očima Ednu přivázanou k té…“
„A už ho tu máme, přesně načas. Nepotřebovala jste ani těch deset minut,“ pronesla Leanne a taky si utřela ruce.
„Co?“
„Pocit viny. Právě přijel do stanice a čeká, až nastoupíte.“
„Víte, že jste úplně praštěná, že jo?“ ujistila se Kim.
„To ještě neznamená, že nemám pravdu. Přesně podle jízdního řádu. Tipovala jsem ho na dvacet tři třicet a dorazil o pět minut dřív.“
„Emoce se neřídí hodinami. Nevědí, kolik je,“ štěkla Kim a nasypala do kávovaru kafe. Nevěděla, jak Leanne, ale ona sama se ke spánku hned tak nechystala.
„Vlastně svým způsobem řídí. Probíhají v daném sledu. Pocit viny je samolibá emoce, většinou neoprávněná a nemá žádný smysl.“
„Víte, že mi zrovna vy přednášíte o lidských emocích, to je vrchol…“
„Všechny emoce, které jste dnes zapojila, byly prospěšné. Váš hněv vás ponoukl k činu; váš strach vás upozornil, že něco není v pořádku. Díky urputnosti jste nepřestala na Edně pracovat, dokud jste ji nepřivedla zpátky. Soucit vás vedl k tomu, abyste ji držela za ruku. Díky empatii jste poslala její dceru do nemocnice. Díky vaší houževnatosti jsme tam zůstaly, dokud jsme neudělaly všechno, co bylo v našich silách."
*****
Další skvělý díl z pera Angely! Knihu jsem přečetla tak rychle, že jsem se až divila, když jsem se dostala k poděkování.
Související novinky - Šest rakví (2)
Šestnáctý případ inspektorky Kim Stoneové
10.12.2024
Lesklá, Bábovky na konci světa a další knižní novinky (49. týden)
01.12.2024
Kniha Šest rakví v seznamech
v Mé knihovně | 306x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Angela Marsons také napsal(a)
2016 | ![]() |
2017 | ![]() |
2016 | ![]() |
2017 | ![]() |
2019 | ![]() |
Hodně povedený díl!! Už jsem si myslela, jak mám autorku navnímanou a že tentokrát jsem zápletku prokoukla a zase jsem se spletla.