Matky přehled
Případy Eleny Blancové série
< 4. díl
Jak hluboko sahají kořeny zla? Čtvrtý případ Eleny Blancové. Inspektorka Elena Blancová stojí před jedním z nejtemnějších případů své kariéry. V dodávce na parkovišti madridské odtahové služby je nalezen mrtvý muž s hrůznou jizvou na břiše, který má v sobě téměř sedmiměsíční plod. Testy DNA potvrdí, že se jedná o jeho vlastní dítě. Vzápětí je objevena další oběť, kterou stihl stejný osud. Co oba případy spojuje a kde jsou matky dětí? Vyšetřování vede k tajemné organizaci, za jejíž nitky tahají ti nejmocnější a k níž se zřejmě nikdo nedokáže přiblížit, aniž by zemřel…... celý text
Originální název: Las Madres, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Matky. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 6 komentářůSouvisející novinky - Matky (1)
Malý lhář, Ztraceni spolu a další knižní novinky (38. týden)
14.09.2025
Kniha Matky v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 8x |
| v Přečtených | 50x |
| v Doporučených | 4x |
| v Mé knihovně | 59x |
| v Chystám se číst | 70x |
| v Chci si koupit | 21x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
španělská literaturaCarmen Mola také napsal(a)
| 2023 | Obřad |
| 2023 | Purpurová síť |
| 2025 | Matky |
| 2024 | Rok prasaťa |
| 2025 | Bestie |

80 %
68 %

V rámci #spoluprace s @albatrosmedia
Na čtvrtý případ Eleny Blancové jsem se těšila stejně jako na všechny předchozí. Moje očekávání tedy byla poměrně vysoká, avšak musím říct, že tentokrát jsem byla mírně zklamaná :((
Stejně jako předchozí díl je i tento od samého začátku originální, svižný a čtivý. Přesto mi v něm něco chybělo. Možná jsem si už příliš zvykla na výraznou, místy až morbidní atmosféru, kdy se autoři nebáli jít do detailů v popisu vražd a temnějších momentů.
Tentokrát se mi zdál příběh umírněnější, což pro mě ubralo část napětí.
Kromě samotného případu se opět prolínají i soukromé životy vyšetřovatelů, což oceňuji, protože tu nastoupila zajímavá postava, která měla v případu výraznou roli a její charakter a zapojení do děje jsem si užívala.
Na druhou stranu je děj poměrně komplikovaný a chvílemi jsem se ztrácela v množství postav a jejich motivů. Postupem času jsem se zorientovala a příběh do sebe začal zapadat.Od konce jsem očekávala propracovanější a více propletené rozuzlení, ale autoři se vydali jinou cestou. A i přesto musím říct, že bych neměla ani tušení, kdo za tyhle zrůdnosti stojí, takže překvapení se jim povedlo.
Celkově jde o solidní pokračování série, jen pro mě tentokrát bez silnějších emocí, na které jsem u Blancové zvyklá. Přesto věřím, že fanoušky série si to zaručeně udrží, jen už kniha nenabídla tu morbiditu, na kterou jsme si zvykly. To se ovšem zase může líbit jinému publikum.